Félelmetes mitológiai lények, amikről még lehet, sose hallottál

Az emberek évszázadokon keresztül meséltek történeteket szörnyetegekről és furcsa, természetfeletti lényekről. Azokban az időkben, az emberek még meg voltak róla győződve, hogy ezek a rémek igaziak, és figyelmeztették egymást, hogy figyeljenek rájuk. Annak ellenére, hogy ezek a félelmetes lények nem léteznek, még mindig megborzongathatnak bennünket. Bruno Santos, a Portugáliában élő művész szereti illusztrálni is a kevésbé ismert lényeket, most ezeket hoztuk el nektek!

 1. Bubak
Bubak bizony egy olyan lény, ami a cseh folklórban tűnik fel, általában madárijesztőként írják le. Különleges képessége, hogy úgy tud sírni, mint egy újszülött csecsemő, ezzel csalja halálba áldozatait.

Bubak

 2. La Cegua
Ez a természetfeletti lény a nicaraguai folklórból eredő alakváltó. Általában vonzó, hosszú hajú nők alakját ölti magára, és részeg, hűtlen férfiakat csábít el, mielőtt felfedi igazi arcát: a lókoponyát. Olyan borzalmas szavakat mormol a férfiaknak, hogy azok azonnal megőrülnek tőle.

La Cegua

3. La Llorona
La Llorona (a zokogó nő) egy olyan nő volt, aki öngyilkos lett, miután belefojtotta gyermekeit a mexikói folyóba, mintegy bosszúállásként saját férje ellen. Vándorló lelke minden éjjel sír:  ¡Ay, mis hijos! (“Ó, a gyerekeim!”) A legenda arra figyelmezteti a gyerekeket, hogy ne menjenek ki éjjel, mivel a nő elrabolhatja őket, és beledobja őket a folyóba.

La Llorona

 4. Wendigo
A wendigo félig szörnyeteg lény, amely az amerikai indiánoknál szerepel. A legfőbb oka annak, ha valaki wendigóvá változik, ha kannibálkodott életében.

Wendigo

 5. Rokurokubi
A Rokurokubi japán mitológiai lény, amely teljesen átlagos nőnek néz ki nappal. Éjjelre, amíg a testük alszik, a nyakuk elképesztően hosszúra nyúlik, és szabadon vándorol a fej, más emberek vére után keresve és néha meg is eszi az embereket.

Rokurokubi

6. Jorōgumo
A japán folklór szerint Jorōgumo egy varázslatos, négyszáz év óriáspók, ami néha gyönyörű nővé változik, és helyes férfiakat csábít el, majd teker be a hálójába, és megeszi őket.

Jorōgumo

7. Bake-Kujira
A Bake-kujira (“szellembálna”) hatalmas, bálnacsontváz, amelyet furcsa madarak és halak kísérnek. Általában esős éjjeleken tűnnek fel a parton a japán faluk közelében, megijesztve a halászokat, és megátkozva mindenkit, aki észleli őket. A bálna átka éhínséget, járványokat, tűzet és hasonló katasztrófákat hoz a falura, amit megkörnyékez.

Bake-Kujira

 8. Manananggal
A Manananggal vámpírszerű mitológiai lény a Fülöp-szigeteken. Félelmetesnek írják le, sokszor nőként, aki le tudja választani a felsőtestét, és kiterjeszteni denevérszárnyait, hogy repüljön éjjelente, és áldozatokat keressen.

Manananggal

9. La Mano Peluda
La Mano Peluda vagy “a szőrös kéz” egy olyan férfihez tartozik, akit meggyilkoltak az inkvizíció idején Mexikóban, majd felvágták és eltemették egy régi indiántemetőben. Csak a keze tért vissza az életbe, amely a sötétben rossz gyerekek után kutat az ágyuk alatt, azt remélve, hogy megragadhatja őket a bokájuknál fogva, és elvigye őket a fene se tudja hova.

La Mano Peluda

 forrás: BoredPanda

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Félelmetes mitológiai lények, amikről még lehet, sose hallottál

  • 2018-05-22 at 11:40 PM
    Permalink

    La Mano Peluda egy mexikói rádióműsor címe volt, szerintem a sztori fikció. Amúgy jó képek, bár a wendigóra erősen hatottak a gagyi computeres szörnyek.
    Ajánlom figyelmedbe John Kenn Mortensen japánosan hátborzongató, szürreális, de olykor mégis mulatságos illusztrációit. Szerintem te érteni fogod a lényegét.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.