Félelmetes karácsonyi városi legendák

Most két rövid karácsonyi városi legendával készültünk nektek, hátha a karácsonyozás közben jut időtök egy kis borzongásra is! 🙂

A havas út stopposa
Egy havas éjszakán egy fiatal diák vezetett haza egyedül haza, semmiképpen sem akarta lekésni a karácsonyi bulit. Vezetés közben meglátott egy embert az út szélén. Megállt, és észrevette, hogy a hóesésben egy stoppos áll. Megkérdezte, hogy merre tart. A stoppos lány elmondta, hogy nekiment egy fának az autójával és a közeli városba akar menni. A fiatal diák azonnal beinvitálta a kocsijában a lányt, és tovább hajtottak. Vezetés közben megpróbált beszélgetést kezdeményezni a lánnyal, de az nem igazán válaszolt. A diák megkérdezte, hogy éhes-e, esetleg fázik-e, de a lány erre sem mondott semmit. Csak kifelé nézett, nem nézett a srác szemébe, aki tovább figyelte a lányt, így éppen csak elkerülte az ütközés a szembejövővel. Amikor visszafordult, a lány eltűnt. Ez az egyik verzió. A másikban a diák sohasem ér haza, mivel nekimegy a szembejövő autónak. Állítólag a stoppos lány szelleme csak karácsonyra keresett magának egy barátot.

A Közép-Kelet hóembere
A Közép-Kelet nem annyira hideg, mint Észak-Európa vagy Észak-Amerika, de néha előfordul, hogy annyit havazik, hogy a hátsó kerteket és az utakat is belepi a hó. Azt mondják, hogy az egyik télen annyira kitartóan havazott, hogy az élet teljesen megállt, de egy férfi nagyon szeretett volna babát venni kislányának karácsonyra, ezért útnak indult. Séta közben a hó egyre erősebben esett, a hideg kibírhatatlan volt.  Minden fehér volt, a férfi előtt elmosódtak az út körvonalai. Már azt sem tudta, hogy beért-e a városba. Csak menetelt és menetelt. Sohasem jutott haza. Azt mondják, hogy vándorlás közben hóemberré változott. Karácsony táján ez a hóember járja az utakat a havas éjszakákon, még a házakba is betér, családját keresve. Néha elvisz pár játékot és babát az otthonokból. Sokan félnek is tőle.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.