Farkas méretű vidrák mászkáltak az ősi mocsarakban

Hogyha néha úgy tűnik számodra, hogy a világunkban teljes káosz van, akkor érdemes arra gondolnod, hogy régebben farkasméretű vidrák lakták a mocsarakat. Ezt a felfedezést nemrégiben tette meg egy paleontológiai magazin. A kutatók egy ősi kínai tó fenekén találtak erre bizonyítékokat. Egy koponyát fedeztek fel, amely a mai vidrákéra hasonlatos. Ez az állat körülbelül 6.2 millió évvel ezelőtt élhetett.

A csapat óvatosan vitte fel a csontokat a laboratóriumban. Ahol CT-vel néztek meg minden részletet. Aztán virtuálisan modelleztek minden részletet. Hamarosan tiszta lett, hogy eddig fel nem fedezett fajhoz tartoztak a csontok.

A vidrák éles fogai és erőteljes állkapcsa arra szolgált, hogy kagylóhéjasakat roppantsanak velük szét. A szájuk vidraszerű volt, de kicsit a borzra is hasonlít. Az új fajt Siamogale melilutrának nevezték el. A kutatók szerint ezek az állatok akkorák voltak, mint a farkasok. A kérdés az, hogy miért is nőttek ekkorára ezek a vidrák? És milyen előnyök származtak ebből?
forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.