Ezer év után elsüllyedt várost találtak a tenger mélyén

Thonis-Heracleion városának létezése mítosz volt hosszú éveken keresztül. Néhányan úgy gondolták, hogy az ókori Egyiptom kapuja volt a Mediterrán térség felé. Aztán természeti katasztrófák miatt az óceán mélyére süllyedt a nyolcadik században. Azonban soha senki sem talált igazi bizonyítékot arra, hogy a város létezett, csak némi leírásból következtettek a nyomára. Aztán 2000-ben egy expedíció felfedezte a város nyomait közel az Aboukir-öböl partjaihoz. A feltárások bebizonyították, hogy a régi város bizony igazi volt és teljes pompájában volt a negyedik és hatodik században Krisztus előtt. A feltárások során hatalmas szobrokat, építészeti elemeket, ékszereket, pénzérméket és kerámiákat találtak. Most képeket is mutatunk a csodálatos városról!

 statue-min
A hatalmas vörös gránátból épült szobor Hapyt ábrázolja, aki a termékenység és a Nílus istene.

statue2-min

A hatalmas vörös gránát szobor 4.9 méter magas és négy tonnát nyom. Egy elsüllyedt templom közelében találták meg.

statue3-min

Egy érintetlen kőtáblát is találták, amely hasonló ahhoz a társához, amely egy kairói múzeumban pihen.

statue4-min

Sötét kőből készült szobor egy királynőt ábrázol, lehetségesen II. vagy III. Kleopátrát.

statue5-min

Egy arany táblát is találtak, amelybe görög írást véstek.

statue6-min

Még egy kolosszális vörös gránát fáraószobor került elő, amely öt méter magas és 5.5 tonnát nyom. Sajnos darabokra tört az idők során.

statue7-min

forrás: GhostDiaries

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.