Eladó lett a salemi ház

John Proctort 1692-ben ítélték halálra és akasztották fel boszorkányság miatt. A férfi tiszteletben álló polgár és földtulaj volt Salemben, mielőtt még borzalmakkal vádolták meg. Állítólag fiatal lányokat vett rá, hogy érintsék meg a “gonosz könyvét”.

Most a híres Proctor házába bárki beköltözhet halloween idejére! A házat 1638-ban húzták fel, hat hálószobát és két fürdőt tartalmaz, amit most körülbelül 600 ezer dollárért árulnak. A ház Peabodyban található, amely a 17. században Salem része volt. Az ingatlanos szerint a ház bizonyos részei még mindig eredetiek, például a faberakások még láthatóak, de mára persze modernebb lett a külseje, még medence is van a kertben.

Picture of John Proctor’s House in Peabody, Massachusetts Photo by Vin7474 CC BY-SA 3.0
Hatalmas konyha található odabent rengeteg konyhapulttal, amíg az ebédlő hatalmas embertömeget is képes befogadni. Persze, Proctor szinte az Egyesült Államok legsötétebb periódusában élt, ami kicsit rányomja a bélyegét a felhőtlenségre. Később Proctorról kiderült, hogy semmi köze nincsen a boszorkánysághoz. A valóságban Proctor hatvan éves volt, amikor felakasztották. Abigail Williams pedig 11 éves, és soha semmilyen kapcsolat nem létesült kettejük között. 1996-ban híres film is készült a történetből Daniel D. Lewis főszereplésével.
Abigail Williams vs. Geo Jabobs
Proctor egyik szolgája, Mary Warren korai áldozata a boszorkányságnak. A nő állítása szerint szellemeket látott. Miután Proctorék nem törődtek a nő állításaival, és azt mondták hazudik, egyre jobban terjedtek a pletykák Elizabethről és John Proctorról. John volt az első férfi, akit boszorkánysággal vádoltak meg Salemben. A barátai hiába írtak alá petíciót és harcoltak kiszabadításáért, semmit sem lehetett tenni. A férfit augusztus 19-én akasztották fel három másik férfival és egy nővel.
Salem Witch Trials.

Csak 1692-ben 141 embert vádoltak meg boszorkánysággal Salemben. Persze, közülük sokan megúszták a kötélhalált. Végül Massachusetts kormányzója vetett véget a pereknek. A helyi legenda szerint a család végül magával vitte John Proctor holttestét, és maguk temették egy a Proctor birtokon. A telek a család birtokában maradt a tizenkilencedik század középig, de aztán a piacra került. Sokan úgy gondolják, hogy a házat érdemes lenne múzeummá nyilvánítani, mint bárkinek árulni.

forrás: Vintage News

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.