El fogják játszani a földönkívüliek eljövetelét?

 
A témában alkotott filmekben a földönkívüliek megszállása egészen új utakat nyit: az emberek, különbségekre tekintet nélkül összefognak, hogy közösen legyőzzék a gonosz hódítókat. A történetekben az már nem szerepel, hogy mi lesz utána? Az optimistább vélekedések szerint világbéke, a cinikusabb hangok úgy vélik, hogy a közös védekezés csupán azért valósul meg, hogy utána megint szabadon utálhassuk egymást.
 
Bármi is legyen a válasz a kérdésre, úgy tűnhet, hogy a világ befolyásosabb emberei ihletet kaphattak pár hasonló jellegű filmtől, mert ez egy létező alternatíva már a háborúskodások megállítására.
 
A történet úgy szólna, hogy Nagy-Britannia vagy az Egyesült Államok területét szállnák meg a földönkívüliek, akiknek a létezését fényképekkel, helyszíni tudósítással és végső esetben még DNS-mintával is bizonyítanák. „Idegennek” egy önkéntest várnának, aki vállalja (valószínűleg jó pénzért), hogy minél kevésbé emberivé plasztikázzák. Hogy DNS-t honnan szereznének, az egyelőre rejtély. Lehet, hogy itt kerülnek képbe valóban az UFO-k?
 
A mai technika, az internet elterjedése megkönnyíteni az információk áramlását, így a világ bármelyik országában, interneteléréssel rendelkezők töredékidő alatt jutnának ahhoz a hírhez, hogy a bolygó egy vagy néhány országában nem emberek, hanem a megszálló földönkívüli hatalom az úr. A tervek szerint így egy kreált, közös ellenséggel, ami ellen lehet háborúskodni, szövetség jönne létre az összes ország között.
 
Más kérdés, hogy a háborút fenn kell tartani, és egy nem létező, láthatatlan ellenség ellen elég nehéz hadakozni, mivel nincsenek. Másfelől, mi van akkor, ha tényleg támadnak a földönkívüliek, és a trükk után senki sem hiszi el?
 
Forrás: Spoof – a cikk tartalma az elejétől a végéig fikció.
Képek forrása: tumblr 
írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: