Egy középkori sorozatgyilkos

A novembert a sorozatgyilkosoknak és mindenféle hátborzongató bűncselekménynek szenteljük. Kezdésként hadd mutassunk be párat még a régmúltból, akik az idő múlásával nem lesznek kevésbé rettenetesek.
A mai alkalommal egy olyan személyt mutatunk be, aki igazán pályázhat kora leghátborzongatóbb sorozatgyilkosa címére. Gilles de Rais francia nemes volt, aki a tizenötödik században élt, és követte el rémtetteit. Magas rangú származása lehetővé tette számára, hogy szolgái diszkréciójával és segítségével sokáig titkolózhatott. A százéves háborúban Jeanne d’Arc vezetésével harcolt.
Gilles de Rais gyermekekre szakosodott, leginkább a szőke hajú és kék szemű kisfiúkat szerette, de ha úgy hozta az élet, beérte kislányokkal is. Az otthonába csalogatta későbbi áldozatait, ahol aztán megkínozta, megerőszakolta és megölte őket. Segítőivel sorba rakták a levágott fejeket, hogy megvitathassák, melyik gyermek volt mind közül a legszebb. Tulajdonképpen nem tudjuk, hogy pontosan hány áldozat is végezte Gilles de Rais karmai között, mivel sokukat elégette vagy eltemette, de úgy sejtik, hogy áldozatainak száma nyolcvan és kétszáz közé tehető.
A borzalmas gyilkosságok során előszeretettel csonkította meg áldozatait, vagy szolgái felvágták az ereket, hogy Gilles de Rais a spriccelő vérben megfürödhessen. Számára nem volt nagyobb élvezet, mint az áldozatokat szenvedni látni, és a vádirat tanúsága szerint a kínzások, illetve a haláltusa puszta látványa szexuális élvezetet jelentett számára, gyakran maszturbált haldokló áldozatok felett. Majd látványosan megbánta gonosztettét, zokogott, és látványos imádkozásba és litániák éneklésébe kezdett, míg szolgái feltakarítottak, illetve elégették a csapdába csalt gyermekek ruháit.
A pedofil sorozatgyilkosok közé beillő Gilles de Rais végül bíróság elé került, és végül elítélték, szolgái, illetve szerencsés túlélők vagy szemtanúk elmondása alapján. Gyilkosságait sokáig büntetlenül követte el, valószínűleg előkelő születése, illetve áldozatai esetlegesen alacsonyabb társadalmi helyzete ehhez éppúgy hozzájárult mint a korának technikai fejlettsége, illetve a nyomozás hiányosságai.
Forrás: Listverse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.