A Dungeons & Dragons ölt meg egy fiút?

A korai 1980-as években az Egyesült Államok továbbra is küzdött a hidegháborúval, a gazdaság növekedése is visszaesett. Régen minden problémát a sátán számlájára igyekeztek kenni. Ha minden rosszra fordul, akkor érdemes találni egy bűnbakot, így a nyolcvanas években az emberek igazi “sátán pánikban” égtek. Olyan bandáktól tartottak az emberek, mint a Black Sabbath és a Twisted Sister, de ide tartozott a Dungeons & Dragons is. A sátáni történet azzal kezdődött, hogy James Dalles Egbert eltűnt a kollégiumi szobájából.

James Dallas Egbert igazi zseni volt. 12 éves korában már a légierőnek javított meg számítógépeket. 16 éves korában már egyetemre járt. Ennek ellenére – talán sejthettétek is – James nem igazán volt népszerű, rossz volt a kapcsolatteremtésben. Pár barátja volt az egyetemen, de senki sem igazán akart vele jóban lenni. Ezen problémák miatt Dallasnak depressziója volt, miközben a szülei még jobban nyomták, hogy keményebben kell dolgoznia. Ráadásul még meleg is volt, amit szintén nem tudott megosztani a szüleivel. A fiú talált pár módszert, hogyan is küzdjön meg, ebbe a drogok és a Dungens & Dragons is beletartozott. Mivel Dallas okos volt, ezért a kémiai laborból szerzett drogokat magának és Dungens & Dragons barátainak.

5-DnD
Augusztus 12-én Dallas hazament, és elmondta a félévi eredményeit (amik igen szuperek voltak), de a szülők ezzel se voltak elégedettek. Három nappal később Dallas elhagyta otthonát és eltűnt, öt nappal később az iskola értesítette a szülőket. Az apa privát detektívet fogadott fia felkutatására.
Hamarosan minden hírekben jelen volt Dallas eltűnése. A detektív elsőként a fiú kollégiumi szobáját kutatta át, ahol találták egy búcsúlevelet, amely állítólag nem egyezett Dallas kézírásával. A nyomozó számos érdekes dolgot talált a szobában, amiről úgy gondolta, hogy rejtett üzenetet hordoznak. Pár megfejtést a szülők elé is tárt. Egyik elmélete egy titkos térképet tárt fel az egyetem alatt, de sokak szerint egy fegyvert jelképeznek a titkos üzenetek, amelyek Dallas öngyilkosságára utalnak.

A nyomozó bizonyítékokat talált a droghasználatra is, de a TV-t sokkal jobban érdekelte a Dungeons & Dragons nevű számítógépes játék. A média szerint a Dallas és barátai közösen játszottak, amely végül Dallas halálához vezetett. Mások szerint a fiút feláldozták a sátánnak, ahogy a játékban javasolták. Természetesen a játék leírásában nincs pontos útmutató, hogyan is kell feláldozni a sátánnak embereket, ennek ellenére ez mégis népszerű teória lett. 
Annyira népszerű, hogy amikor James Dallas Egbert megkerült, akkor New Orleansben nem is írtak róla több hónapig. A fiú élt, de nem volt jól. Az, hogy mi történt vele abban az egy hónapban, igencsak ködös. Dallas meg akarta ölni magát, kilenc hónapig tervezte, és egy kis játékká változtatta az öngyilkos játszmát. A búcsúüzenetét a bal kezével írta, az alagútban azokat a szobákat jelölte meg, ahol az öngyilkosságot tervezte.
A kollégium pincéjébe ment le eltűnésekor némi fűvel, pár karton tejjel és altatókkal, majd elindult az alagutakban, majd elaludt az altatók miatt. De később felébredt. Körülbelül 24 órán át alhatott. Az összezavarodott fiú az alagutatok át ment el egy barátja házába, akinek mesélt a kísérletéről, és elmondta neki, hogy újra megpróbálja, ha hívja a rendőrséget. Így történt, hogy a következő heteket a barátja házában töltötte. Amikor Dallas bekerült a hírekbe, akkor a fiú tovább állt egy olyan házba, ahol végig drogozott.  A másik házban idegen férfiak drogozták be és erőszakolták meg. Végül a fiú elmenekült és a New Orleansba tartó vonató józanodott ki. A városban aztán újra megpróbálta megölni magát saját maga által készített ciánnal. 

1-DnD
Másnap kopogásra ébredt. Mivel úgy tervezte, hogy meghal, ezért csak egy napra vette ki a szobát, így hamarosan kirugdalták az utcára. Dallas később New Orleans utcáin kóborolt, és fogalma sem volt, hogy mi van a hírekben. Amikor ráébredt, akkor fel is hívta a magánnyomozót, aki hazavitte. Hazafelé menet összebarátkoztak. 
Sajnos nem mondhatjuk, hogy a történet jó véget ért, ugyanis 1980 augusztusában Dallas főbe lőtte magát. 1984-ben a magánnyomozó írt egy cikket James Dallas Egbert történetéről és saját nyomozásáról. 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.