Disney rajzfilmek horrorisztikus eredete

Számos Disney rajzfilm eredeti történetet korántsem kedves, sőt inkább félelmetes. Soknál fellelhető a gyilkosság, esetleg a megerőszakolás. Nézzünk meg egy pár példát a szeretett rajzfilmekről!

1) Pinokkió
Az eredeti történetben Pinokkió megöli Tücsök Tihamért, amíg a Kék Tündér egy beszélő élőhalott, a végén pedig maga a főszereplő is elhalálozik. Az első verzióban Pinokkiót halálra ítélik, mert rossz volt, ezért elmenekül Gepettótól, aki a fiú keresésére indul, azonban börtönben végzi, mivel rábizonyítják, hogy bántalmazta a babát. Később bele akarják fojtani a fiút a vízbe, de lent találkozik Gepettóval, ahonnan együtt menekülnek meg. Pinokkiót majdnem elégetik, mint tűzifát, de később találkozik a Tündérrel, azonban ekkor már egy fáról lóg, ahol lassan megfullad, és elhalálozik.

2) Hamupipőke
Az eredeti verzióban Hamupipőke meggyilkolja mostohaanyját. Az eredeti Hamupipőke nem a Grimm testvérektől származik, az első történetét Charles Perrault írta meg 1697-ben. A történet nagyon hasonlít a Disney verzióra, azonban sok elemet tartalmaznak az 1634-ben megírt történetből is, amelyet Giambattista Basile írt le. Ebben Hamupipőke meggyőz egy tisztviselőt arról, hogy a mostohaanyja borzalmasan bánik vele, azonban csak a gyilkosság oldhatja meg a problémáját. Ezért a lány eltöri mostohája nyakát. Így a lány könnyedén összeházasodhat a tisztviselővel. Később kiderül, hogy újdonsült férjének van hét gyönyörű lánya, így Hamupipőke háttérbe szorul. Innentől kezdve az eredeti történetet ismerhetjük meg.

3) Csipkerózsika
A legelső verzióban Csipkerózsika hullák között tölti örök álmát. Ugyebár rengeteg bátor herceg próbálta megszabadítani a lányt az átoktól, de éppen a próbálkozások közben esnek csapdába és halnak kínhalált. A Grimm testvérek Giambattista Basile-tól vették a történet, amelyben eredetileg a hercegnőt megerőszakolja álmában a királyfi, amelyből ikrek születnek. Az egyik gyermek kiszívja a tüskét Csipkerózsika ujjából, mire az felébred. A királynő ugyan el akarja égetni a lányt élve, de a királyfi megmenti ettől.

4) Pocahontas
Pocahontas eredeti története sem igazán felemelő. A lány eredetileg csupán tíz éves volt, amikor találkozott az ismeretlen telepessel. Amikor Pochahontas 17 éves lett, akkor elfogta egy angol, ráadásul fogságban is tartotta, majd számtalanszor megerőszakolta. A lányt a keresztény vallás felvételére kényszerítették, mivel teherbe is esett. Később sorsa még rosszabbra fordult, hiszen nyilvánosan mutogatták, mint a rabszolgaság szimbólumát. A lány borzalmas kínok között halálozott el, pontosan nem tudják miért, valószínűleg valamilyen betegséget kapott el. Csupán 22 éves volt.

5) A Notre Dame-i toronyőr
Elfelejthetjük a kedves mesét a beszélő vízköpőkkel, a valóság ennél sokkal borzalmasabb volt! Victor Hugo eredeti történetében Frollo megmenti a torz fiút attól, hogy élve égessék el. Frollo magához veszi a gyermeket, majd Quasimodónak nevezi el. Később a torz fiú rabolja el Frollónak Esmeraldát, akiért odáig van, azonban lefülelik, és letartóztatják.
Quasimodót nyilvánosan megkínozzák, miközben Esmerada szerelme esik Phoebusszal, amely a halálát hozza, hiszen gyilkossággal vádolják meg, majd ki akarják végezni, de Quasimodo megmenti. Azonban a Notre Dame-ban Frollo meg akarja erőszakolni, amely végül a halálát hozzá el a lánynak.

 
 

forrás: ListVerse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.