Dél-Amerikai bosszúálló kísértetek

Dél-Amerika vidékéről is származnak igen félelmetes történetek elhunyt emberekről, akik a síron túlról akarnak bosszút állni. Most kettőt be is mutatunk!

La Siguanaba: Közép-Amerika
Siguanaba viszonyt folytatott egy azték istenség fiával. Emellett borzalmas anya is volt, hiszen sokszor egyedül hagyta gyermekét, hogy találkozhasson szerelmével. Amikor az isten, Tlaloc erről tudomást szerzett, akkor megátkozta a gyönyörű nőt. Büntetése azt lett, hogy távolról csodálatosan szépnek tűnt, közelről azonban riasztó látványt nyújtott. A nő ezek után a vadonban vándorolt, hogy gyanútlan férfiakat ejtsen csapdába. Emellett egész életében kereste saját fiát, akik az istenek halhatatlansággal jutalmaztak meg.
Azok a férfiak, akik sok nővel ágyba bújtak, esetleg megcsalták kedvesüket, azok számolhattak a nő haragjával, akit legtöbbször éjjelente lehetett látni a hold fényében fürödve. Rengeteg férfi azonnal meghal a rémületes látványtól, mások elvesznek a vadonban. La Siguanaba egy kereszttel, esetleg imádkozással győzhető le.

La Sayone: Venezuela
La Sayone kísértete Venezuelában és a környező országban tűnik fel. Eredetileg Melissa volt a neve, és csodálatos külsővel rendelkezett, ráadásul volt egy szerető férje és egy fia is. Azonban, amikor egy nap a folyóban fürdött, akkor egy idegen férfi odament hozzá, és azt mondta, hogy a férje megcsalja saját édesanyjával. A nő dühösen hazarohant, ahol megtalálta férjét és fiát, akik békésen aludtak az ágyukban.
A nőt azonban elvakította a harag, és felgyújtotta saját házát, amivel megölte mind a kettejüket. Ezután édesanyját szúrta le saját házában, aki halála előtt megátkozta. Azt mondta lányának, hogy sohasem talál majd nyugalomra, és minden egyes férfit meg kell majd ölnie, aki megcsalta a feleségét.
Manapság állítólag autópályák közelében keresi az áldozatait.

forrás: ListVerse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: