Csodálatos temetők a világ minden tájáról

Talán kicsit furán hangozhat a nemrégiben megjelent könyv címe: 199 Cemeteries to See Before You Die (199 temető, amit látnod kell, mielőtt meghalsz). A fura cím ellenére Loren Rhoads könyve tényleg elképesztő. Szerinte minden egyes temetőt érdemes nagy gonddal kezelni, amelyekbe már nem temetnek, hiszen fontosak lehetnek az utókornak. A temetők tele vannak történetekkel, amelyek Rhoads le szeretett volna képezni könyvében.

A könyv rengeteg különleges temetkezési helyet mutat be az egész bolygón. Megtalálható benne a Skót Hebrides, a Reilig Odhrán, amely Iona-szigetén található. Emellett híres emberek temetkezési helyei. Azonban a könyv nem csupán a híres emberek temetkezésére fókuszál, hanem magára a szépségre is, a különlegesen elrendezett, vagy megmunkált sírkövekre. Megtalálhatjuk benne Sydney Waverley temetőjét, amely az óceán előtt található. Emellett Románia Merry temetőjét, ahol különleges kékkel jelölik meg a sírokat.

A temetők nem csupán a halál szimbólumai, hanem emellett az élet méltatását is jelentik. Rhoads szerint nagyon fontos, hogy meglátogassuk ezeket a szépséges temetőket.

Reilig Odhrán is a graveyard on the Isle of Iona in Scotland's Inner Hebrides. In the 16th century, the site was determined to have held 48 Scottish, eight Norwegian, and four Irish kings.
Reilig Odhrán Iona-szigetén található Skóciában. A 16. században a területen 48 skót, 8 norvég és 4 ír király maradványai voltak.

Markers in Merry Cemetery in Romania include poems about the deceased.
Merry temető Romániában, ahol minden síron vers sorjázik.
Markers in Merry Cemetery in Romania include poems about the deceased. SHUTTERSTOCK
Omar Khayyám's tomb complex in Nishapur, Iran, where he died, was designed by architect Houshang Seyhoun in 1963.
Omar Khayyám síremléke Nishapurban, Iránban található, ahol meghalt.  
Waverley Cemetery, New South Wales, Australia, holds the graves of many notable Australians.
Waverley temető, Australia, ahol csodás a kilátás
Angelus Rosedale Cemetery, Los Angeles, is the resting place of Hattie McDaniel, the first African-American actress to win an Oscar. Her original wish, to be buried at the Hollywood Memorial Cemetery, was denied because at the time of her death in 1952, it was segregated.
Angelus Rosedale Temető, Los Angeles, itt nyugszik az első afroamerikai színész, aki Oscar-díjat nyert, Hattie McDaniel 
<em>Il Cimitero Acattolico di Roma</em> is the "Non-Catholic" cemetery of Rome, Italy. Prior to 1738, the Vatican prohibited people who were not Catholic from being buried in the city.
Il Cimitero Acattolico di Roma Róma nem-katolikus temetője 
<em>Kungshögarna</em>, the Royal Mounds in Gamla Uppsala, Sweden.
Kungshögarna, Svédország csodás temetője. 
The Sengakuji Buddhist temple complex in Tokyo, Japan, is where the famous 47 Ronin are buried.
Sengakuji buddhista templom Tokióban található, ahová a 47 Ronint temetették. 
La Recoleta, Buenos Aires, Argentina.
La Recoleta, Argentína
Highgate Cemetery, London, holds the grave of Karl Marx, among other famous figures.
Highgate temető, London
The cover of <em>199 Cemeteries to See Before You Die</em>.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.