Cleveland torzó gyilkosságok

A clevelandi torzó gyilkosságokat egy máig azonosítatlan sorozatgyilkos követte el az 1930-as években. Az ismeretlen tizenkét embert ölt és csonkított meg.

A gyilkosságok száma a hivatalos adatok szerint tizenkettő, de sokan úgy gondolják, hogy legalább húsz emberrel végzett az ismeretlen gyilkos, akiket 1935 és 1938 között öltek meg. Mások úgy sejtik, hogy az 1920 és 1950 között elkövetett gyilkosságok közül pár idesorolható.
A sorozatgyilkos áldozatai főleg csavargók, hajléktalanok voltak, és nehezen azonosítható személyek. Persze vannak kivételek, hiszen három áldozatot könnyedén azonosítottak. Az áldozatok között volt férfi és nő egyaránt, de mindannyian alsóbb osztályokból származtak Cleveland környékéről. A legtöbben dolgozó szegények voltak, akik rozoga kabinokban éltek a városok szélén.

Cleveland-Torso-Murders
A gyilkos minden esetben lefejezte és sokszor meg is csonkította áldozatait, néha a torzót is félbe vágta. A legtöbb esetben a lefejezés volt a halál oka. A legtöbb férfi áldozatot kasztrálta a gyilkos, és néhány esetben kémiai anyagokkal is kezelte a testeket. Sok holttestet csak hosszabb idő, például egy-egy év múlva találták meg, amely az azonosítást szinte lehetetlenné tette.
A nyomozások hivatalos vezetője Eliot Ness volt, aki szerint a gyilkosságok első számú gyanúsítottja Dr. Francis E. Sweeney volt, azonban bizonyítékok híján sohasem tartoztatták le. A gyilkost a mai napig sem kapták el, és az ügy java része továbbra is homályba vész. Az áldozatok közül is csupán hármat tudtak biztosan azonosítani.

-601665f03e36db5a

forrás: WikiPedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.