Borzongató városi legendák Ázsiából

Most öt, modern, de ettől függetlenül igencsak félelmetes ázsiai városi legendával jelentkezünk.

Az elátkozott zsebkendő reklám (Japán)
1985-ben a japán tévénézők egy zsebkendő reklám miatt panaszkodtak, amit borzalmasan felkavarónak találtak. A reklámban egy furcsa, vörös démongyerek látható, akit egy fiatal nő próbál felvidítani egy adag zsebkendővel. A reklám alatt Jane és Barton “It’s a Fine Day” című dala szól. A nézők kérésére a reklámot levették, de ennek ellenére rengeteg pletyka keringett vele kapcsolatban. Például, hogy a kamerás meghalt, aki felvette a reklámot. Sőt, később azt is pletykálták, hogy a reklámkészítők egész csapata meghalt fura balesetekben.

Szezámmag krém (Dél-Korea)
Egy szépségért megszállott lány elhatározza, hogy kipróbál egy új kezelést. A fiatal lány szezámmagot kevert a fürdővizébe és belemerül. Pár órával később édesanyja kezdi szólongatni. Kopogott az ajtón, de a lány csak egy percet kér tőle. Az édesanya később mégis bement a fürdőbe, és meglátta a lányát, aki a sarokban kucorodott össze. A szezámmag elkezdett gyökeret ereszteni a bőrébe, ezernyi magocska szúrta bele magát. A lány egy fogpiszkálóval szedegette ki őket egyenként.

A majomember (India)
New Delhi majomemberét 2001-ben látták először. A jelenség félig ember, félig majom és szinte az egész testét fekete szőr borítja. Mások úgy gondolják, hogy csak egy hétköznapi ember, aki szőrmebundát visel. Az első látogatás alkalmával több ember is panaszkodott, hogy megkarmolta, megharapta vagy megsértette a majomember. Később, 2001-ben egy nap alatt megtámadott a majomember 50 ártatlan embert.

Az éjszakai busz (Kína)
A legenda szerint a sofőr, a kalauz és négy utas (egy fiatal pár, egy idős nő és egy fiatal férfi) utazott a 375-ös buszon éjfélkor. Az út során a busz felvett két férfit, akik egy harmadikat tartottak a vállukon. Elfoglalták a helyüket, majd csendben ültek hátul. Az idős nőt azonnal megzavarta a látvány, és folyamatosan rájuk nézett. Néhány megálló múlva a fiatal pár leszállt. Az idős nő hirtelen felugrott, és elkezdett hangosan ordítani a fiatal férfivel, megvádolva, hogy ellopta a táskáját. A fiatal férfi visszaválaszolt. A busz megállt, miközben a nő követelt, hogy vigyék el a férfit a rendőrök. Végül mind a ketten leszálltak. Kiérve a nő bocsánatot kért a férfitől, és megmagyarázta, hogy biztos benne, hogy kettő a három férfiból szellem, és valami borzalmasat fognak csinálni a busszal. Másnap reggel a hírekből kiderült, hogy a busz balesetet szenvedett. Három elégett testet találtak odabent: a sofőrt, a kalauzt és egy azonosítatlan férfit.

londonbwcoolphotographyaablackandwhite-f8f9b92024509f0bae9c583448592665_h

Don Simeon Bernando sírja (Fülöp-szigetek)
1934-ben bekövetkezett halála előtt Don Simeon szobrot készített, amelyben a Sátán diadalt arat Mihály arkangyal felett. A halálakor annyit kért gyerekeitől, hogy ezt a szobrot tegyék a sírjára. Emellett egy táblát is kért, ahol a sátán győzelmét hirdetik a földön. Akik a temető közelében élnek, mind azt állítják, hogy a szobor évről évre nő, később vasketrecbe is tették, hogy megvédjék tőle a látogatókat.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.