Borzalmas templomok, amik halálra rémisztenek

A templomok az imádkozás és a béke helyei. Általában. De mi van azokkal a templomokkal, ahol a miséket valami sötét entitás árnyékolja be? Most ilyeneket fogunk mutatni!

1. Most Holy Trinity Church Brooklyn, New York
Ez az 1880-as években épült templom egy régi temető helyén épült fel, és történetében elég sötét dolgok jelennek meg. A villogó fények, furcsa léptek hangja és lelkek jelenléte sem áll távol tőle. Állítólag egy lelkész, George Stelz szelleme is megtalálható itt, aki 1897-ben gyilkoltak meg brutálisan. Azt mondják, hogy vére és véres kéznyomai még mindig láthatóak a toronyba vezető lépcsőn.

holy-trinity

2. Church of St. Andrews Staten Island, New York
A polgárháború idején kórházként működő templom a mai napig tele van halott katonák szellemével, amely főleg kopogásban, léptek zajában, síró hangokban és villogó fényekben jelenik meg. Még a Ghost Hunters nevű televíziós műsor is látogatott ide.

st-andrews

3. Washington National Cathedral Washington D.C.
Rengeteg hívő furcsa jelenségeket tapasztalt a Washington katedrálisban. Sokan azt állítják, hogy idebent megtalálható Woodrow Wilson szelleme is, akinek sétapálcájának kopogása a falak között visszhangzik. 1946-ban borzalmas tűz tört ki idebent, amely számos ember életét követelte. Úgy gondolják, hogy ezen emberek hangja is a falak között ragadt.

cathedral-compressed

4. St. Louis Katedrális, New Orleans, Louisiana
Lousiana az Egyesült Államok legkísértetiesebb állama. Ebben a St. Louis katedrális a legrégebbi templom, amely igazán szépséges. A templomban Marie Laveau és Delphine Lalaurie is látogatást tett. Őket ismerjük a fekete mágiával kapcsolatos gyakorlataikról. Ráadásul a templom területén hat embert végeztek ki.

new-orleans

5. Christ Church of Alexandria, Alexandria, Virginia
A templom a nemzeti örökség része, amely ráadásul temetőn is épült, ahol 34 rabot temettek el a polgárháború idején. Rengeteg jelenséget írtak le a helyszínen. 2010-ben egy nő egy furcsa arcot fotózott le a helyszínen, amely szerinte bizonyíték, hogy a szellemek ténylegesen léteznek.

mount-vernon-ghost

6. Adams Grove Presbiteriánus Templom, Dallas, Alabama
Ez az apró, nem is működő templom egyszerűen fából készült. Magántulajdonban áll, a várostól elzártan. A közeli településen azonban rengetegen beszélnek egy félelmetes katona szelleméről.adams2

7. St. Marks Episzkopális templom, Cheyenne, Wyoming
Ennek a templomnak igencsak félelmetes története van. Állítólag két svéd emigráns dolgozott a templomtorony felépítésén, és egyik napról a másikra abbahagyták a munkát, és soha többé nem tértek vissza. Több munkás is jött utánuk, de senki sem maradt. mindannyian megijedtek valamitől. Valakinek aztán eszébe jutott a furcsa ötlet, hogy csináljanak a szellemnek egy saját szobát, ahol folytathatja a sugdosást és a hangos kopogást. Hihetetlen, de a dolog működött és a tornyot végre befejezték. Azonban évekkel később a két emigráns visszatért és elmondták a lelkésznek, hogy egyik munkatársuk megcsúszott és meghalt, de titokban tartották, mert féltek, hogy kiutasítják őket. Éppen ezért a testét inkább a falba helyezték és soha többé nem tértek vissza.

marks

8. Chapel of the Cross, Madison, Mississippi
Madisonban furcsa árnyalakokat láttak a temető környékén. Mendemondák is járnak errefelé egy nőről, aki éppen házasodni készült a templomban, de vőlegénye nem jelent meg, mivel meghalt az esküvő előtt. Állítólag a nő szelleme továbbra is a templom környékén sír.

chapelofcross1

9. Old Rock Church, St. Olaf, Texas
A templom a semmi közepén található, csendes környezetben. Sokan beszélnek különös orgonaszóról és furcsa alakokról a temető környékén. A legérdekesebb az, hogy a városiak a félelem helyett békét éreznek a környéken.

rockchurch

10. St. Pauls Chapel, New York, New York
A belváros közepén található látványosságnál állítólag sokan láttak egy fejnélküli szellemet, amelyről végül kiderült, hogy egy színház kelléktárából származik.

st-paul-s-chapel-at-ground

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.