Borzalmas orvosi beavatkozások a múltból

Hogyha rosszul érezzük magunkat, akkor azonnal elmehetünk az orvoshoz, de manapság szerencsére nem akarják meglékelni a fekünket Azonban régebben bizony ilyen is előfordult. A legtöbb múltban előforduló műtét igencsak barbár beavatkozás volt. Most ezekbe engedünk bepillantást!

Csontlékelés
Hogyha fáj a fejünk, akkor szerencsére az orvos nem veszi elő azonnal a fúrót, hogy lyukat vájjon a fejedbe. Azonban a lékelést nagyon régóta és nagyon sokáig használták, és ráadásul eredményesen, mivel ennek még orvosi háttere is van. A koponyában található folyadék borzalmas fájdalmat okozhatott, így a lékelés segített ettől megszabadulni.

Trepanning

Forró páka aranyérre
Az aranyér bizony igen fájdalmas lehet. Sajnos a középkori módszerek sem voltak túl bájosak ennek gyógyítására. Az orvosok forró, vörös pákát nyomtak az érintett területre. A dolgok sokkal jobbra fordultak, amikor a zsidó orvosok ehelyett azt mondták, hogy sós vízben kell ülni az enyhülés érdekében.

Hemmorhoid

Piócák
Az 1700-as években hittek abban, hogyha piócákat helyezel a testedre, az igazi gyógyhatással bír. Jó volt láztól kezdve a törött csontokig mindenre. Ráadásul  vannak, akik a mai napig használják.

leeches

Vizelet, mint fertőtlenítő
A középkorban bizony a sebészeti eljárásoknál javasolták, hogy fertőtlenítésként pisiljenek a megfelelő helyre. A vizelet ugyanis steril, amikor elhagyja a testet.

Urine

Állapotos kanca vizelete
Csak hogy a témánál maradjunk. A transzszexuális emberek a világ történelme óta jelen voltak. Az ősi szkítáknál azoknak, akik férfi testbe születtek és nők akartak lenni, állapotos kanca vizeletét adták, mivel ez tele volt ösztrogénnel, amely visszafogta a a testszőrzet növekedését, ráadásul elősegítette a mellek növekedését.

Mare

Heroin
Az idősebb emberek még emlékezhetnek azokra a szirupokra, amelyeken igazán segítettek. Csak egy kanál, és ki is vagy ütve egy éjszakára. Mi történt? Manapság már nem adnak a gyerekeknek heroint. Ezek a nyugtató szirupok tényleg működtek, de lehetséges, hogy ezt mégsem kellene.

Soothing syrup

Elektromos övek
A férfi impotencia már nagyon régóta problémát okoz az emberiségnek. A viktoriánus időkben elektromos övekkel próbálták gyógyítani a problémát.

Electric belt

Állati ürülék
Az ősi egyiptomiak mindig egy lépéssel mindenki előtt haladtak. Az orvosok azt javasolták, hogy állati ürülékkel fedjék be a sebeket. Az érdekesség az, hogy általában még működött is.

dung application

Penészes kenyér
Hogyha csúnyán megvágtad magad, akkor érdemes volt befedni a sebet penészes kenyérrel. Néha ez segített abban, hogy legyőzd a fertőzést, és hamarabb gyógyuljon a seb. És így találták fel a penicillint is.

penicillin

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: