Borzalmas mítoszok a balzsamozásról

Képzelj csak el egy csendes, békés halált. Az elhunyt pontosan úgy fest, mint aki aludna az ágyában. A balzsamozó célja, hogy bárkit Csipkerózsikává varázsoljon halálában. Azonban ennek a procedúrának a javát természetesen nem a nagyközönség előtt végzik, éppen emiatt rengeteg pletyka és mítosz kering erről. Most egy 15 éve a szakmában dolgozó ember oszlatja el ezeket a mítoszokat!

1. A balzsamozó eltávolítja a belső szerveket
Ez a mítosz még az ókori Egyiptomból ered, amikor tényleg eltávolították a szerveket, de azóta már hosszú idő eltelt. Manapság nem nyúlnak hozzá a belső szervekhez, csak egyetlen bemetszést végeznek az artériákon. A balzsamozás és a boncolás között hatalmas különbség van.

2. A holtak maguktól felülnek
Rengeteg mindenkinek vannak borzalmas történetei hullaházban felülő hullákról. Ezek az esetek egyszerűen nem történnek meg. Az izmoknak erre nincsen maguktól elegendő kapacitásuk.

bigshrunkheads-e1416461756711

3. A balzsamozók bevarrják az emberek száját
Az bizony igaz, hogy az állkapocs izmai elernyednek a halál után, de erre nem az összevarrás módszerét alkalmazzák. Ehhez van, amikor kicsi tűket használnak, amelyek a helyén tartják az állkapcsot. De semmiképpen sem varrják össze a szájat.

4. A balzsamozók kiszívják a véredet
Az igazi, hogy a vért el kell távolítani, de egyáltalán nem kiszívják az emberi testből, hanem kilökik belőle egy különleges folyadékkal, amely miatt kiszivárog az összes vér. Azonban nem csak vér kering bennünk, hanem más folyadékok és gázok is, ezeket mind eltávolítják az emberi testből.

5. A hajak és a köröm a halál után is nő
Ez is csupán egy mítosz, hiszen az emberi bőr kiszárad a halál után. Mivel a bőr reagál erre, ezért tűnnek hosszabbnak a körmök és a haj. Ráadásul a balzsamozó folyadéknak feszesítő hatása is van.

6. Az eltávolított vért orvosi hulladékként tárolják
Az eltávolított vér azonnal a csatornába kerül, hiszen ekkor már összekeveredett rengeteg kemikáliával, amelyet nem lenne egészséges tárolni. A temetkezési vállalatok csatornarendszerét ügyesen alakítják ki, hogy ez semmiképpen se menjen vissza a rendszerbe.

mummy-e1416461463998

7. A balzsamozás szükséges feltétele a temetésnek
A mostani társadalom zöldebb, mint valaha, éppen ezért sokan nem szeretnének kemikáliáktól átitatott testtel a földbe kerülni, de elégni sem szeretnének. Nincsen semmilyen törvény arra, amely kötelezővé teszi a balzsamozást, azonban, hogyha meg akarják tekinteni a holttestet, akkor jobb, hogyha ezt beiktatják. De természetesen semmi sem kötelező. Vannak olyan betegségek, amelyeket különösen elkerülnek a balzsamozók, ilyen az ebola is.

8. A balzsamozók eltörik a lábadat, ha túl magas vagy
Ha Pista bácsi nem fér bele a koporsóba, akkor azonnal elő kell kapni a láncfűrészt. Ez sem igazán így van a valóságban. Amiben a holttesteket tárolják éppen elég nagy mindenki számára. Az elmúlt hatvan évben még növelték is a méretét. Legalább két méteresek, de hogyha magasabb emberről van szó, akkor nagyobb tárolók is elérhetőek.

forrás: Listverse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.