A Biblia megjósolta a zombi apokalipszist?

“Amikor nem lesz több hely a pokolban, akkor a holtak a földön fognak járni” – ez volt Giorgio Romero mondata a híres Holtak hajnalából. Ez bizony furcsa jövőt vetít előre az emberiség számára, és az idézetet egy haiti vallásból, a Santeriából emelték ki. Azonban nem kell haiti vallásokig lenyúlnunk ahhoz, hogy a holtak feltámadásáról olvassunk. Bizony a zombi apokalipszis számos vallásos szövegben feltűnik. A Biblia folyamatosan emlegeti a holtak visszatérését. Most hoztunk nektek erről egy listát:

Zakariás próféta könyve 14:12 Ilyen csapással fog az ÚR sújtani minden népet, amely Jeruzsálem ellen vonul: megrothad a húsuk még életükben, szemük is megrothad gödrében, nyelvük is megrothad szájukban.

Jelenések 20:13, 14 A tenger kiadta a benne levő halottakat, ugyanígy a Halál és a Hádész is kiadták a náluk levő halottakat. Minden egyes embert a tettei szerint ítéltek meg. Ezután a Halált és a Hádészt is bedobták a tűz-tóba. Ez a második halál: a tűz-tó.

Ésaiás próféta könyve 26:19- 20

Megelevenednek halottaid és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, a kik a porban lakoztok, mert harmatod az élet harmata, és visszaadja a föld az árnyakat!  Menj be népem, menj be szobáidba, és zárd be ajtóidat utánad, és rejtsd el magad rövid szempillantásig, míg elmúlik a bús harag!

Máté 27:52-53

52 És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada.

53 És kijövén a sírokból, a Jézus föltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének.

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “A Biblia megjósolta a zombi apokalipszist?

  • 2020-11-14 at 5:43 PM
    Permalink

    Ha kicsit más szemmel nézzük a Bibliában leírtakat, ott is pontosan le van írva hogy előbb Isten itélkezik az emberek felett(Utolsó Ítélet) Majd jön a Feltámadás…..csak ez a Feltámadás nem biztos hogy jót jelent,ahogy a Keresztény vallásban magyarázzák.Talán pont az lesz a Büntetés, az Ítélkezés után hogy a halottak feltámadnak…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: