Bélmez titokzatos arcai

Bélmez egy tipikus spanyol kisvárosnak tűnik, egészen addig, amíg nem ismerkedünk meg azzal, hogy mi történt Maria Gomez Pereira (születési nevén, Camara) házában. 1971. augusztus 23-án kezdődött minden, amikor az asszony észrevette, hogy háza betonpadlóján egy homályos arc rajzolódott ki. Ettől természetesen elég ideges lett, megnyugtatására a fia és a férje felszedték a burkolatot, és újrabetonozták.
Egy héten belül az arc ismét csak megjelent, ugyanott, ahol korábban Maria Gomez Pereira látta. A nő megint csak el akarta pusztítani a különös arcképet, de addigra elterjedt a pletyka, és a város polgármestere megtiltotta. Sőt, kivágatta a padlóból, és a vélt művészeti alkotás helyét egy falon találta meg.
 
Egy ideig úgy tűnt, hogy ezentúl vége az izgalmaknak, és minden normális marad, ám két hét múlva egy férfi arc rajzoldott ki a betonból, majd egy női is. A végén tucatnyi kép lett Maria Gomez Pereira padlóján. Az arcok között vannak részletesek, pontosak, ám akad pár olyan is, amire csupán jóindulattal lehet rámondani, hogy mit ábrázolnak.
 
A látogatók száma megnövekedett a házban, döbbenten figyelik, hogy jelennek meg újak, és változnak meg az arckifejezések a régieken.
 
A legnépszerűbb magyarázat, hogy egykor a ház helyén temető volt, és most az elhunytak arcai láthatóak a padlón, de azóta a temetőt már kiürítették, és új képmások még mindig formálódnak. Ráadásul semmilyen tisztítószerrel nem lehet eltüntetni az arcokat, ha egyszer már megjelentek.
 
Természetesen paranormális nyomozások előtt, a beton kémiai összetételét és egyéb jellegzetességeket megvizsgáltak, de semmi különöset nem találtak, kiszűrték korábbi festmények lehetőségét is. A lezárt és üres házból származó hangfelvételeken sírás és nyöszörgés hallatszik. Vajon ez összekapcsolható az arcokkal?
Kísérleti céllal átlátszó műanyaggal fedték be a padlót, hogy ember ne érintkezzen vele, de a képmások továbbra is megjelentek mindenki számára láthatóan.
 
Van egy olyan magyarázat is, hogy Maria és családja áll minden furcsaság hátterében, és ők festették fel a képeket. Ezt azért fogadják el sokan, mert a korai mintavételek során ecetet és kormot (vagy valami más, festésre alkalmas anyagot találtak). Egy természetfeletti magyarázat szerint a családtagok elméjük segítségével vetítik a padlóra az arcokat, és az ő múltjuk segítségével kellene megoldani a rejtélyt.
 
Természetesen vannak olyanok, akik szerint mindez csupán véletlen, mások szerint nem emberi lények alkották a képeket, megint mások ez az egész csupán butaság és a hiszékenyek becsapása. Egyes kutatók szerint a jelenség egyike a 20. század legjelentősebb paranormális jelenségének.
Hogy mi az igazság, annak kiderítése egyelőre várat magára.
Forrás: Tumblr (paranormalguide: Ashley Hall)
Képek: Tumblr
írta: Sereg Gitta

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.