Bárki megveheti Drakula kastélyát

Nincs benne semmi átverés, mindenki eljátszhat az ötlettel, hogy milyen lenne ott lakni, ha rendelkezik 18,5 milliárd forinttal. Domokos Habsburg-főherceg szívesen megválna a birtoktól. Brassótól 30 kilométerre délnyugatra található, a Törcsvári-szoros előtt.

A vár építésére I. Lajos magyar király adta ki a parancsot 1377-ben. Az építmény fontos védelmi feladatot látott el a havasalföldi vajdák betörése ellen. A fekvéséből adódóan nehezen bevehető várnak számított. A tulajdonos, miután átvette a birtokát 2009-ben továbbra is üzemeltette a múzeumot. 2014-ben is próbálták eladni a kastélyt, de akkor sikertelenül. A közhiedelem úgy tartja, hogy ez III. (Karóbahúzó) Vlad kastélya volt, de ők bizony tévednek. A valóságban nem sok kapocslatot lehet találni, mindössze annyit, hogy néhány hónapig raboskodott a vár börtönében Drakula. Az épület sosem volt a tulajdonában. 900x900-5

Vlad, uralkodóként próbált az Oszmán birodalomtól független politikát folytatni, emiatt Havasalföld védelmezőjének tartják őt. Vlad apja megígérte a szultánnak, hogy a vazallusa lesz, ezért fiát az Oszmán birodalomba küldte túszként. Ezek az évek nagyban befolyásolták a jellemét, mert a feljegyzések szerint az oszmánok gyakran megkínozták az önfejűsége miatt.

Akit érdekel még a téma, annak ajánlani tudom a legfrissebb feldolgozását:

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.