Ázsiai horror remake lista

A múltkoriban emlegettük a távol-keleti kísérettörténetek hátborzongatóságát, ezért most hoztunk egy listát pár horrorfilmről, amelynek eredetije ázsiai történetet. Mindenkinek ajánlottak az eredeti alkotások is!

Fekete víz (Dark Water, 2005)
Dalia és Cecil új lakásba költözik, ahová furcsa fekete víz szivárog egy másik lakásból, hamarosan a kislány is furcsán kezd viselkedni.

Az átok (The Grudge, 2004)
A Ju-On című filmet Takashi Shimizu rendezte. A történet alapvetően ugyanaz: hogyha valaki erőszakos halált hal, akkor egy átok születik, amely újabb erőszakot szül.

A szem (The Eye, 2008)
A történet a kínai Gin Gwai című filmen alapul, amely állítólag sokkal félelmetesebb, mint 2008-as társa. A főszerepben egy vak hegedűművész áll, akinek sikerül helyreállítani a látását, ám ezután furcsa látomásokat vetülnek elé.

Nem fogadott hívás (One Missed Call, 2008)
Az eredeti japán film címe Chakushin Ari, amely egy csapat egyetemistát követ nyomon, aki furcsa halált halnak egy-egy furcsa hangüzenet után, amelyben jövőbeli énjük hívja fel őket.

Godzilla (1998)
Ki gondolná, de a híres Godzilla film is ázsiai történetből származik, azonban az amerikai változatban már sokkal összeszedettebb technikát és szörnyet láthatunk.

A kör (The Ring, 2002)
A Ringu című alkotásból készült remake-t az egyik legfélelmetesebb horrorfilmnek tartom. Az egész egy ördögi kazettáról szól, amelyet, hogyha megnézel, akkor pár napon belül meghalsz.

forrás: IGN

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.