Az öt legfurcsább könyv, amit valaha írtak

Most olyan könyveket hoztunk nektek, amelyek minden logikának ellent mondva készültek. Éppen ezért éveken keresztül hosszú fejtörést okoztak azoknak, akik a kezükbe vették őket!

Codex Seraphinianus
Ezt a furcsa enciklopédiát egy olasz művész, építész alkotta meg, Luigi Serafini, aki összesen harminc hónapig dolgozott, hogy a végére érjen a dolognak. 1976-ban kezdett neki és 1978-ban végzett. Ez a 360 oldalas könyv nagyon furcsa képeket tartalmaz, amelyek főleg fura virágokat és képzeletbeli lényegeket tartalmaznak. Az egyik képen egy férfi és egy nő szexel, miközben aligátorrá alakulnak át. Az egyik oldalon pedig furcsa, idegenes ábécét találunk.

A Smithfield pápai rendelet
Ez a 14. századi középkori kézirat, amely IX. Gergely pápa rendeletét is tartalmazza. A 14. század későbbi részében Angliában felkértek egy művészt, hogy képeket is rendeljen a szöveghez. Néhány kép állatokat ábrázol, akik brutális csatákban esnek egymásnak. Egy másik képen egy nő védi meg a kastélyt, ahogy egy szárnyas lénnyel hadakozik, ami igazán érdekes párosítást alkot a könyvvel.

Soyga könyve
A 16. században században ezt a könyvet utoljára John Dee birtokában látták, aztán hosszú évszázadokra eltűnt, majd felbukkant a British Libraryben. A könyv varázsigéket tartalmaz és asztrológiai, demonológiai tanításokat. Emellett 18 oldalnyi teljesen véletlenszerű betűket, amit a mai napig nem fejtettek meg.

Prodigiorum Ac Ostentorum Chronicon
Conrad Lycosthenes a 16. században élt. Az elzászi humanista igencsak megszállottja volt a furcsának és a szokatlanak. Conrad Nostradamushoz hasonlóan próféciákat gyártott illusztrációival. Conrad könyve emellett teljesen visszamegy Ádám és Éva történetéhez, egészen napjainkig. A képeken rengeteg szörnyeteget, háborút láthatunk. Conrad jóslatai azonban nem tűnnek annyira pontosnak, mint Nostradamusé, vagy egyelőre még nem jutottunk el oda, hogy valóra váljanak.

A Vivian lányok története
Henry Darger története teljesen lenyűgöző. A férfi 1892-ben született Illinois államban és kórházi dolgozóként munkálkodott Chicagóban. Az első világháborúban is szolgált, majd 1930-ban beköltözött egy egyszobás lakásba Chicagóban, ahol a következő 43 évben élt. Az írásai nem kerültek napvilágra egészen 1973-ig, amikor 15 145 oldalas kézirata előkerült. A kézirat mellett több száz rajz és festmény is megtalálható volt. A történet maga hét hercegnőről szól egy fantasy világban, akik gyerekeknek segítenek felkelést szervezni uralkodóik ellen.  Emellett még saját élete történetét is megírta nyolc kötetben.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: