Az igazi város, amely a Silent Hill filmet ihlette

A félelmetes Silent Hill filmet Centralia városa ihlette, amely Pennsylvania államban található. De mi is áll a történet háttérében?

Centralia régen egy virágzó városka volt, ahol az első szénbánya 1856-ban nyílt meg. Az ötvenes évekre közel kétezer ember mondhatta otthonának a várost, azonban 1962 májusában a bányában tűz ütött ki a város alatt. Valószínűleg a szemétégetés okozta a problémákat, amely a bányára is átterjedt, ahol a szén azonnal tüzet fogott. A füst a föld alól szivárgott a városba.

sh_the_movie_art_01-1-1000x750

A következő tizenhat évben a város próbált megküzdeni a tűzzel, azonban a füst folyamatosan felszivárgott hozzájuk, ellepte a városka egyik felét. A karbonmonoxid rosszat tett az egészségnek is, sokan elájultak, betegek lettek. Így lassan mindannyian úgy döntöttek, hogy elhagyják a házaikat örökre. 1981-ben egy tizenkét éves fiú halt meg a városkában, akit egyszerűen elnyelt egy mély gödör.

Meglepő, de a tűz a mai napig ég, a várost ellepi a fehér füst. Csupán pár ház és egy régi templom maradt meg a helyszínen. Graffiti borítja az utcákat. Manapság Centraliában összesen tíz ember él. Valószínűleg örökre egy tűzben égő szellemváros marad belőle.

1024px-Hillside_church

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.