Az igazi láncfűrészes gyilkos története

1974-ben a rendező, Tobe Hooper megváltoztatta a horroripart, hiszen ő alkotta meg az első történetet, amely ténylegesen igaz történet alapján készült. Ez volt A texasi láncfűrészes mészárlás című film. Ténylegesen történt egy hasonló esemény a forgatások előtt, azonban a filmet Ed Gein inspirálta, akinek ugyan nem volt láncfűrésze, de annál borzongatóbb a története.

A férfi 1906-ban született Wisconsin államban és szinte egész életében magányba burkolózott. Édesapja alkoholista volt, emellett volt egy fanatikusan vallásos anyja is, Augusta. Ednek borzalmas pszichés és fizikai bántalmazást kellett kiállnia a szülei által. Az osztálytársai csak úgy emlékeznek a fiúra, hogy nagyon furcsa szokásai voltak.

ed-gein
Ed apja nem bírt megtartani egy munkahelyet sem alkoholizmusa miatt, amely nagy feszültségeket keltett otthon. Augusta bibliai tanításai igencsak meghatározták Ed hozzáállását a női nemhez. Belenevelte a fiúkba a szexualitással kapcsolatos rettegést és a nőkkel való teljes bizonytalanságot. A család ráadásul egy elszigetelt farmon élt. A testvéreknek nem lehetek látogatói és azért is megbüntették őket, ha barátkoztak. Ráadásul anyjuk naponta figyelmeztette őket, hogy egy nő sem fogja szeretni őket.
Apjuk 1940-ben meghalt alkoholizmusa miatt. Négy évvel később Henry is elhunyt furcsa körülmények között, amelyek egy farmon kitört tűzesethez kapcsolódtak. Sohasem bizonyították, de sokan Edre gyanakodnak bátyja ebben az ügyben is. Így csak Ed maradt édesanyja őrültségeire, aki szintén elhunyt 1945-ben. A bántalmazó kapcsolat ellenére Edet teljesen letaglózta anyja halála.
Ed a családi farmon maradt, édesanyja szobáját meghagyta ugyanúgy, ahogy halála napján volt. Kialakított magának egy szobát a konyhában és megszállottja lett a nácikról szóló könyveknek és a kannibalizmusnak. Ed furcsa állásokat vállalt. 
desktop-1423754964
1957-ben Bernice Worden eltűnése után kezdtek gyanakodni Edre, ugyanis ő volt az utolsó, aki élve látta a nőt. A rendőrség átkutatta a családi farmot, és megtalálták Bernice lefejezett testét a istállóban. További kutatások után rengeteg emberi maradványt találtak a helyszínen. És olyan borzalmakat, mint hamutálat, amely emberi maradványokból készült és székeket, amelyekre ember bőrt feszítettek. Ed azért kapta a bőrpofa becenevet, mert számos felhasználási módját találta az emberi bőrnek. Találtak fűzőket, harisnyákat, maszkokat és ruhákat is, amelyeket fiatal nők bőréből készített.
Edet 1957-ben nem találták bűnősnek, elmeállapota miatt felmentették a vádak alól ezért őrültekházába utalták. 1968-ban azonban az orvos úgy döntött, hogy bíróság elé állhat, de akkor sem ítélték el. Visszatért az intézetbe, ahol 1984-ben bekövetkezett haláláig élt. Ed Gain aztán rengeteg írót és filmest megihletett. 

psycho-anthony-perkins-as-norman-bates

 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: