Az igazi Hannibal Lecter

Mindenképpen kijelenthetjük, hogy az egyik legfélelmetesebb és legjobban megalkotott regényes sorozatgyilkos Hannibal Lecter. Azonban azt kevesen tudják, hogy Thomas Harrist egy igazi kannibál ihletett meg. Alfredo Balli Trevino mexikói orvos volt, aki bizony találkozott Thomas Harrisszel a hatvanas években, és igazán erős benyomást tett az íróra.

1981-ben jelent meg Thomas Harris második regénye, a Vörös sárkány, amely bemutatta a világnak Hannibal Lecter karakterét. Három regénnyel, öt filmmel és egy sorozattal később, a világ még mindig megszállottja a kannibál gyilkosnak. Azonban a félelmetes kérdés régóta üldözi a rajongókat: vajon ki is inspirálta Hannibal karakterét? Rengeteg gyilkos neve merült fel, de persze egyetlen ember tudta erre a választ, maga az író, de Thomas Harris hosszú évekig nem válaszolt erre a kérdésre.

 

Azonban 2013-ban minden megváltozott, ekkor ünnepelte a Bárányok hallgatnak a 25. évfordulóját. Harris ekkor árulta el, hogy egy kevéssé ismert mexikói gyilkos ihlette Lecter karakterét, akit csak dr. Salazarként emlegetnek. Harris újságíróként dolgozott, amikor találkozott a gyilkossal. Harris Dykes Askew Simmons történetén dolgozott, aki amerikai gyilkosként a Monterrey börtönben töltötte a büntetését, ám megszökött, de a menekülés közben meglőtték. Simmons súlyosan megsérült,  így került dr. Salazarhoz, aki életmentő műtétet hajtott végre rajta. Harris megrendülten meg akarta interjúvolni a sebészt, akiről úgy gondolta, hogy ő a börtön orvosa. Ez egyértelmű is lehetett volna, hiszen Salazarnak saját irodája volt a börtönben. Harris a találkozásuk után úgy írta le Salazart, hogy valamiféle elegancia lengte körül, azonban aztán nagyon gyorsan kezdett el beszélni, és Harris elvesztette a kontrollt a beszélgetés felett. Salazar elkezdte kérdezgetni Harrist Simmons áldozatairól és kioktatta a kínzás részleteiről. Amikor az interjúnak vége szakadt, Harris kérdezősködni kezdett Salazar orvosi karrierjéről, mire ezt a választ kapta: “Ember! Az orvos gyilkos! Sebészként az áldozatait be tudja pakolni egy meglepően kicsi dobozba is. Sohasem fogja elhagyni ezt a helyet. Teljesen őrült.”

Később kiderült, hogy Salazar igazi neve Alfredo Balli Trevino. A férfit gyilkosságér ítélték el, és a hatvanas évek óta börtönben volt. De hogyan is került a jó orvos a rácsok mögé? 1959-ben Trevino összeveszett szeretőjével. Trevinónak sürgősen pénzre volt szüksége, mások szerint a párja akart szakítani vele. Végül az történt, hogy Trevino leütötte a szeretőjét, elvágta a torkát, darabokra vágta és beletette egy dobozba. Később azonban mindenre fény derült. A férfi egyébként 2000-ben elhagyta a börtönt, és folytatta az orvoslást, de 2009-ben elhunyt.

forrás: KnowledgeNuts

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.