Az Egyesült Államok legbizarrabb gyilkossága: a Jamison család tragédiája

Bobby és Sherilyn a gyilkosságuk előtt terveztek venni egy nagyobb földterületet Red Oakban, Oklahomában, amely kissé elhagyatottan terült a Sans Bois-hegységben. A család azért indult el, hogy lezavarják az üzletet, azonban pár nappal később eltűntek. Egyedül a család kutyája maradt az autóban, aki majdnem halálra éhezett. A kocsiban ott maradtak a felnőttek telefonjai, a kocsikulcs, a GPS és 32 ezer dollár készpénz. Ezek után 100 férfival, kutyával és drónokkal indultak a család keresésének, de nem találtak semmit. Sokáig azt is feltételezték, hogy a család drogokat használt, de erre sem találtak bizonyítékot.
Még borzongatóbb adaléka a történetnek, hogy az eltűnésük előtt Sherilyn Jamison azt állította, hogy lelkek léptek kapcsolatba a családjával, és a lányuk, Madyson is beszélgetett velük. Bobby beszélgetett is a család lelkészével is az ügyről, azonban azóta a pap elköltözött a helyszínről, és senkivel sem hajlandó beszélni az ügyről.
A házkutatás során ráadásul boszorkánybibliát is találtak a házban. A nyomozók kódolt üzeneteket is találtak a falon egy tároló mögött. A boszorkányság mellett elgondolkodhatunk azon is, hogy a család valójában mire is akartak használni azt a 32 ezer dollárt, amit a kocsiban találtak? Lehetséges, hogy drogokra akarták költeni? A hegyekben köztudottan lehetett venni meth-t. Azonban azt sem sikerült kideríteni, hogyan is volt a családnak annyi pénze.
Azt is figyelembe kell vennünk, hogy mind a két felnőtt Jamison depresszióval küzdött életük bizonyos szakaszaiban (természetesen tegyük hozzá, hogy rengeteg embernek van depressziója, amely szerencsére semmilyen gyilkossággal nem hozható kapcsolatba). De találtak egy egészen dühös levelet is a kocsiban, amit Sherilyn írt Bobbynak, és a kocsiban nem volt jelen Sherilyn pisztolya sem. Azonban a későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy Bobby koponyáján golyó ütötte lyuk található, amely arra a következtetésre vezet, hogy Sherilyn felvitte a családtagjait a hegyekbe, hogy meggyilkolja őket. A férjét valószínűleg fejbe lőhette, amíg a lányával kegyesebben bánt el. Persze a későbbi vizsgálatok alapján ez is csupán találgatás.
Az viszont bizonyos, hogy nem hanyagolható el a paranormális oldala sem a történetnek. Állítólag a család egyik biztonsági kamerás felvételén látszik, hogy a szülők mind a ketten transzban pakolnak a házban a kocsiba. Sokan ezt csupán a fáradtságra fogják, azonban mások úgy gondolják, hogy a család valamilyen furcsa boszorkányság alatt állt, esetleg drogoztak. Persze semelyikre sincsenek bizonyítékok. A sátánista elméletek egyébként is leginkább onnan származnak, hogy Oklahoma ezen részén nagyon sűrűn előfordulnak ilyen események. Valószínűleg sohasem tudjuk meg, hogy pontosan mi is történt a Jamison családdal.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

3 thoughts on “Az Egyesült Államok legbizarrabb gyilkossága: a Jamison család tragédiája

 • 2018-07-06 at 3:46 AM
  Permalink

  “A testeket egymás mellé fektették, fejjel lefelé a piszokba, pontosan három mérföldnyi távolságra onnan, ahol megtalálták.” Lehet, nekem van túl korán, de ez így nem túl értelmes…megtaláltak, mit?

  Reply
  • 2018-10-14 at 10:08 AM
   Permalink

   Ugyan ezt akartam beírni. 🙂

   Reply
 • 2020-11-01 at 2:19 PM
  Permalink

  Szerintem az autójukra gondoltak.. De nem biztos

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.