The Autopsy of Jane Doe – ajánló

Nálam 2017 első horrorja a The Autopsy of Jane Doe volt. Hogyha ezt az egész évre megelőlegezné a horrorfilmek tendenciáját, akkor nagyon elégedett lennék. A film nekem végig fenntartotta a figyelmemet, hátborzongató volt, jól növelte a feszültséget. A rengeteg boncolásos rész miatt inkább olyanoknak ajánlom, akiket nem rettentenek el a véres részek (főleg olyan véres részek, amelyek még anatómiailag is elég pontosan vannak kivitelezve).

A történetben megismerhetünk egy Tommy Tildent (Brian Cox), aki fiát (Emilie Hirsch) tanítja a törvényszéki boncolás rejtelmeire. Alapvető feladatuk az, hogy házuk pincéjében felderítsék, hogy a hozzájuk szállított hulláknál mi okozta a halált. A munka általában jó hangulatban telik, Austin segíteni akar édesapjának a munkában, így amikor egy lányt hoznak a boncterembe, akkor még szerelmével is lemondja az esti randit.

A rendőrség egy Jane Doe-t (ismeretlen, azonosítatlan nő) hoz Tommy Tildennek, akit egy bűneset helyszínén találtak eltemetve. Tommy és Austin azonnal nekilátnak a munkának. Az ismeretlen lány teste azonban furcsa dolgokat produkál. Teljesen érintetetlennek tűnik, külsérelmi nyomok egyáltalán nem látszanak rajta, azonban a boncolás során kiderül, hogy belül annál inkább nagyobb károk látszanak a testén. A két boncnok nem hisz a szemének, ahogy egyre beljebb haladnak a testben, ráadásul a pincéjükben egyre furcsább és furcsább dolgok történnek, amely később már az ő életüket is veszélyezteti.

Nekem nagyon tetszett a film, inkább lassú gyilkos, nem annyira hirtelen riogatós fajta. De a rejtély maga is izgalmas és a boncolásos jelenetek nagyon élethűek. Mindenkinek szeretettel ajánlom, aki a horror-műfaj kedvelője!

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.