Auschwitz kísértetei

Mi is lenne kísértetiesebb hely a világon a koncentrációs táboroknál vagy azoknál a helyeknél, ahol tömegesen haltak meg emberek? Én magam is többször jártam Auschwitzban és el kell, hogy mondjam, hogy a hely atmoszférája is rettenetes.

Egy újságíró családjával Németországba látogatott egy nyár alkalmával. Végigutazott Európán keresztül és nagyszerű emberekkel találkozott útja során. Emellett ellátogatott a Dachau koncentrációs táborba is. A holokauszt képei már gyermekkorában is kísértették. 
Hogyha van epicentruma az emberi szenvedésnek és az embertelenségnek, akkor azok a huszadik században mindenképpen a koncentrációs táborokra összpontosulnak, amelyeknek java része a mai napig meglátogatható. Természetesen a paranormális nyomozóknak igazi célpontot jelentenek ezek a táborok. Rengeteg nyomozó úgy gondolja, hogy ott mindenképpen paranormális események történnek, ahol igazi, erős emberi érzelmek törtek fel. Ezek közül a fájdalom, a szomorúság még inkább vonzza az ilyen furcsaságokat. Így természetesen a haláltáborokkal kapcsolatosan is elmondható ugyanez. De ki is akarna eltölteni egy éjszakát egy ilyen helyen?

AA8oYfw
Állítólag a leginkább paranormális eseményekkel tűzdelt hely Auschwitz, amely Lengyelországban található, amely a világ egyik legkísértetiesebb helyének van címkézve. Emberek rengeteg hideg helyet érzékelnek, miközben odabent sétálnak, furcsa érzésekről és extrém szomorúságról számolnak be, ahogy belépnek a kapukon. Mások kezek érintését is érezték magukon odabent. Sokan könnyekben törnek ki odabent és a rossz érzéseket csak órákkal később képesek lerázni magukról. Néhányan azt állítják, hogy a madarak nem repülnek be a táborba, és hogyha mégis, akkor nem csicseregnek. 

AA8oQW0
Mindennek ellenére még egyetlen professzionális paranormális kutatócsoport nem lépett be a tábor falai közé. Ennek prózai oka van: a legtöbben tisztelik a táborokban elhunytak emlékét és a gyászoló családok érzéseit. Bár valószínűleg nincs is szükség paranormális nyomozásokra ezeken a helyeken. Abszolút sejthetjük, hogy a lelkek kommunikálni akarnak velünk ezeken a borzalmas helyszíneken. 

AA8oOfo

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.