Anneliese Michel borzongató története

 1978. február 25-én erősen fagyott és a szél tépázta a környéket. Ennek ellenére nem lehetett visszatartani a tömeget, hogy ne menjenek el a Klingenberg temetőbe Németországban. A nézelődök nem temetésre jöttek, azt akarták megnézni, hogyan ássa ki két férfi Anneliese Michel sírját. Ennek a hivatalos oka az volt, hogy a lánynak két évvel a halála után rendes koporsót adjanak. Anneliese 23 évesen hunyt el. Azonban a valóságban Josef és Anna Michel két pappal együtt akarták ellenőrizni, hogy felszabadult a lány a démoni megszállástól.

Anneliese egészséges kisbabaként született 1952. szeptember 21-én. Szüleivel és másik három testvérével nőtt fel. A családja erősen katolikus volt, kissé szélsőséges nézeteket vallottak. A Michel család szerint nincs feloldozás a bűnökre. Anneliese hosszú teleket töltött a hideg fapadlón aludva, remélve, hogy isten elfogadja áldozatát és bűnbánatot ad a drogfüggőknek, akik elveszítették a hitüket.
1969-ben amíg mások drogokkal kísérleteztek és a Beatles feloszlását siratták, addig Anneliese az első rohamától szenvedett. Az orvosok elmondták a családnak, hogy a lány epilepsziában szenved, amely hallucinációt, hangulatingadozást és még rengeteg furcsaságot okozhat. Annelise bekerült egy pszichiátriai osztályra, ahol még több rohamot kapott. A kórházban kezdett először démoni arcokat látni. amelyek azt mondták neki, hogy átkozott. Az arcok akkor is megjelentek, amikor a lány imádkozott, azt ígérték a lánynak, hogy meg fog rohadni a pokolban. Ezeket elmondja az orvosoknak, akik azonnal antipszichotikumokat adtak neki. Azonban a gyógyszerek nem segítettek, így a lány depresszióba esett. Ennek ellenére úgy gondolta, hogy az öngyilkosság megbocsájthatatlan bűntett lenne. Elhagyta volna a kórházat, de a démonok és a rohamok tovább gyötörték.
Hat éven keresztül próbálták az orvosok meggyógyítani a lányt, de úgy tűnt, hogy semmi sem segít, ezért a család az egyházhoz fordult segítségért.

3-anneliese-michel

A pap, Ernst Alt látta, ahogy a lány összeomlik a padlón. Megkérte a lányt, hogy írja le az ördögi arcokat, amiket lát. A pap látta, hogy Anneliese a padlóra vizel, és borzalmakat ordít felé. A pap úgy gondolta, hogy ez mindenképpen elég bizonyíték, hogy a lány nem pszichiátriai betegségben szenved. Szerinte egy démon vette a testét megszállás alá. Az egyetlen kiútnak az ördögűzést tartotta. Alt így azonnal felkereste Josef Stangl püspököt, aki jóváhagyta a kérést. 1975. szeptember 25-én Alt és Renz megpróbálkozott az ördögűzéssel, amelyet 67 másik követett. Hetente egy-két alkalommal Renz és Alt Anneliese-t az ágyhoz kötötték és megpróbálták kiűzni az ördögöt. Minden esetet jól dokumentáltak. A felvételek szerint a lányt rengeteg démon szállta meg, köztük Lucifer, Júdás Iscariot, Néró, Káin, Hitler és egy öreg elkárhozott pap. Az egyik űzésnél Júdás elmagyarázta, hogy Hitlert nem szeretik a pokolban, mert folyamatosan kérkedik. Egy ideig úgy tűnt, hogy ezek a szeánszok segítenek, a lány vissza is tért az egyetemre, és újra eljárt templomba. De ez nem tartott sokáig.

4-anneliese-michel

1976 tavaszán Anneliese rohamai egyre rosszabbak lettek. Családtagokat támadott meg, megharapta és megkarmolta őket. Hogyha nem mást, akkor magát bántotta. Nem evett, a démonok nem hagyták neki elmondása szerint. A térdeire esett, majd újra felkelt, ezt naponta százszor is elismételte, eltörve a lábát. A szülők ennek ellenére bíztak az egyházban, nem kértek orvosi segítséget. Anneliese legyengült, tüdőgyulladása lett és láza és rengeteget fogyott. Ennek ellenére a papok folytatták az ördögűzést. Az utolsó 1976. június 30-ra esett, ekkor beszélt Anneliese utoljára, a lány másnapra meghalt a kiszáradástól és az éhezéstől.

5-anneliese-michel

Manapság sem ritka látvány, hogy buszok állnak meg a Klingenberg temető előtt. Ez Anneliese Michel végső nyughelye. 1984-ben egy német püspök összeült egy pár pappal, hogy megbeszéljék a lány ügyét, és úgy találták, hogy az egyház nem segített eleget a lányon, aki valószínűleg mentálisan beteg volt. Ráadásul szerintük az ördögűzés még táplálta is a lány illúzióit. A testület megkérte, hogy változtassák meg az ördögűzések szövegét, de a Vatikán visszautasította a kérést.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: