Zombik evolúciója az elmúlt 100 évben + egy filmkritika

A zombik megjelenése folyamatosan változik a befogadók igényével. A Dying Lightot fejlesztő Techland maszkmesterek segítségével mutatják be a zombikon végbemenő változásokat. Az elmúlt években megnőtt a zombik iránti érdeklődés, ez nagyban köszönhető a The Walking Deadnek. Már több alkotásban láthattunk különböző típusú zombikat. Gyorsakat, lassúakat, rothadóakat. Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik verzió tetszett.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Da01YCT46ls]

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (2015)

 

Lássuk mire is képesek a cserkészek a zombik ellen! A cserkészek hasonló módon vannak bemutatva, mint a korábbi filmekben. A suli veszteseiből áll egy három fős társaság, akik szorgosan gyűjtik a jelvényeiket. Az így megszerzett tudásukat, majd a zombik ellen kell kamatoztatniuk. Ebben a horror-vígjátékban nem fogunk semmi újdonságot felfedezni, de a humor az egyedüli, ami megmentheti a filmet. Nem sok filmben láthattunk Britney Spears dalt éneklő zombit, akinek tetszik a Zombielandre jellemző humor, nem veszthet vele sokat. Igaz, nem lehet vele egy lapon említeni.

7/10

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=id1tPhg7cdk]

 

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

One thought on “Zombik evolúciója az elmúlt 100 évben + egy filmkritika

 • 2020-11-14 at 5:10 PM
  Permalink

  A zombifilmekben egyvalamit nem értettem : ugyebár a zombiság harapással,és testnedvekkel terjed.
  Ehhez képest a legtöbb zombifilmben szerencsétlen walkingdeadoknak szó szerint szétloccsantják a
  fejét,ezzel egy jelentős területet(és általában a loccsintós főhőst is…) egyenletesen beterítenek a fertőző testnedvekkel.
  Eddig különben a “Kiéhezettek” című film tetszett a legjobban ebben a kategóriában,mert annak legalább van valami alapja..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.