A vér bizarr felhasználási módjai

Gondolkoztatok már azon, hogy ezt az éltető testnedvet még mindenre lehet felhasználni? Most hoztunk egy igencsak bizarr listát, amelyben összegyűjtöttük a legfurcsább dolgokat! Csak erős gyomrúaknak ajánljuk 🙂

10. Ragasztó
A húsfeldolgozókban és éttermeknek rengeteg húsdarab hever, amelyeket szétdaraboltak, de sokkal szebben mutatnak, hogyha a darabokat “összeragasztják”. Ehhez bizony marha és disznóvért használnak.

9. A tőrfarkú rákfélék vére
Elképesztő, de a tőrfarkú rákfélék vérének felhasználásra egy egész iparág épül, hiszen ezeknek az állatoknak a kék vére rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. A vérrel gyógyszereket tesztelnek, sőt a pacemakerek sterilitása is ellenőrizhető.

8. Véres téglák
Egy brit építész, Jack Munro arra a következtetésre jutott, hogy rengeteg marhavér megy pocsékba. A férfi a vérből készült téglák készítésén fáradozott, meglepő módon sikerült is neki. A recept némi friss marhavér, homok, víz és tartósítószerek. Ezzel rengeteg olcsó tégla készíthető. A következő célja, hogy egy egész házat ilyen téglákból építsen fel.

7. Álomrituálék
Az ausztrál bennszülöttek álomidőnek hívják a világ teremtését. A bennszülöttek ehhez a mai napig kapcsolnak rituálélat. A vért közvetlen összekötőnek gondolják a lelkek világával. A vénák a világ keringési rendszerét testesítik meg, éppen emiatt sokszor használnak vért az ünnepélyeken.

6. Festés
Vincent Castiglia festőművész saját vérét használja a festményeihez. Először csak kis mennyiségeket használt fel kicsit képeihez, de mostanra már néha nála is magasabb festményeket készít csak vérrel.

5. A mágikus menstruációs vér
A menstruációs vérhez rengeteg mágikus rituálé kapcsolódik. Régen a termékenység szimbóluma volt. Néhány régi történet szerint a nők a férfiak italába és ételébe csempésztek menstruációs vérükből, akik azonnal beléjük szerettek a mágia hatására.

4. Ősi asztronauták
A vércsoportok eredetét a mai napig nem tisztázta a tudomány. Egy furcsa elmélet szerint földönkívüli lényeg látogattak évezredekkel ezelőtt a Földre, akik közösültek is az emberekkel, így leszármazottjaik a mai napig közöttünk járnak. Állítólag az RH negatív vérnek hüllői eredete van, amely az ősi asztronautákhoz kapcsolódik.

3. Véres palacsinták
Finnországban és Svédországban klasszikus reggelinek számít a Blodplatter, amely véres palacsintát jelent. Ebben az ételben megtalálható a liszt, a tej, de egy adag állati vér is belekerül. Nagy kedvencnek számítanak, hiszen igazi vas és fehérjeforrás. Finnországban fagyasztott állatvért is lehet vásárolni alapanyagként. Vörös áfonya lekvárral szokták szervírozni a különlegességet.

2. A kígyók vére csodálatos
A pitonok vérében olyan tulajdonságokat fedeztek fel a tudósok, amely csodálatos az emlősök szívének. Egyelőre még kísérletek folynak csak a felhasználásáról, azonban számos szívbetegség gyógyításában csodálatos eredményeket érhetnek el vele.

1. Véres tetszhalál
A modern orvostudománynak köszönhetően lehetővé váltak a szervátültetések. A legfőbb probléma a mai napig a fagyasztással áll kapcsolatban, hiszen a túlzott hűtés károsítja a szervet. Kiderült, hogy egy bizonyos béka képes a tetszhalál állapotába kerülni, amelyet egy különös fehérjének köszönhetnek. A kis békák apró trükkje is forradalmasíthatja a szervátültetést.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.