A Tower kísértetei Londonban

A Londonban található Tower az egyik legismertebb jelképe az Egyesült Királyságnak. Szerintem mindannyian hallottunk már a Towerben élő szellemekről, hiszen rengeteg embert végeztek ki itt, és tartottak a börtönben hosszú évekig. A hideg kőfalak rengeteget tudnának mesélni. Most azonban bemutatjuk a legfélelmetesebb szellemeket.

VI. Henrik
VI. Henrik gyenge vezető volt, aki nem érdemelte meg a halált, amikor meghalt a Towerben. Politikai ellenfelek börtönözték be, és a neve alatt uralkodtak. Állítólag akkor halt meg, amikor megtudta, hogy fia meghalt, de mostanság úgy gondolják, hogy IV. Edward kérésére ölték meg, akit egy nappal később megkoronáztak. Minden évben halálának évfordulójának lehet találkozni Henrik szellemével.

Henry VI

Guy Fawkes
Guy Fawkes onnan ismeretes, hogy ő volt az egyik ember, aki megpróbálta felrobbantani a Lordok házát, de elkapták, és keményen megbüntették. 1606-ban megkínozták, majd bűnösnek nyilvánították. Később felakasztották, majd felnégyelték, és szétküldték a testrészeit, hogy figyelmeztessék a többieket. Évekkel később a halála után sikolyokat és sírást halottak abból a szobából, ahol kivégzésére várt.

Margaret Pole
Margaret Pole, Salisbury grófnője nem maradt csendben. 1541-ben halálra ítélték, miután részt vett egy összeesküvésben. A nőt elvitték a Zöld Toronyba, de a nő elszaladt a férfitól, aki a baltát fogta. A nőt végül mégis kivégzője elé vezették, de a szenvedései nem értek véget. A nőre tízszer kellett lesújtani, hogy a feje elváljon a testétől (főleg,hogy az első ütés a vállát találta el). Állítólag a mai napig lehet látni a szellemét a Zöld Toronyban. Ez egyáltalán nem lenne meglepő.

Painting of a woman believed to be Margaret Pole.
Edward és Richard
III. Richardnak 1483-ban kellett volna Anglia királyának lennie, azonban meg kellett szabadulnia két fiatal hercegtől: V. Edwardtól és öccsétől, Richardtól. Épp ezért III. Richard a Towerben tartotta a két fiút, akiket soha többé nem láttak viszont a koronázás után. A pletykák azonnal szárnyra keltek, hogy III. Richard meggyilkoltatta a két fiatal herceget, de a 15-16. században több őr is állította, hogy látta a hercegeket a sötét folyosókon.
The Two Princes Edward and Richard in the Tower, by John Everett Millais

 

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.