A Száz Lépés temető legendája

Nem meglepő, hogy a temetők hemzsegnek a városi legendáktól. Minden egyes haláleset emlékeztet bennünket az élet törékenységére. Mi történik a halál után? És egyáltalán: mikor és hogyan fogunk eltávozni? Hogyha elutazol a Száz Lépés temetőbe Indiana államba, akkor a kíváncsiság akár az életedbe is kerülhet. A temető az út végéről pontosan száz lépésnyi távolságra van.

A legenda szerint, hogyha éjfélkor jársz a temetőben, akkor érdemes megszámolnod a lépéseidet a domb tetejéig. Amikor megérkezel a csúcsra, akkor szembe kell nézned a nyílt mezővel, ahol a sírok fekszenek. Hogyha ezt megteszed, akkor a temető első őrének szelleme fog köszönteni, és elmondja, hogyan fogsz meghalni. Amikor az őr eltűnik, akkor lefelé is meg kell számolnod a lépéseket. Hogyha a lépéseid száma ugyanannyi lefelé, mint felfelé, akkor biztosan úgy fogsz meghalni, ahogy az őr azt leírta. Hogyha azonban olyan szerencsés vagy, hogy más szám jön ki, akkor rossz próféciát kaptál.

Természetesen nem mindenki meri kipróbálni ezt. Sok helyi lakos szerint büntetés jár annak, aki megpróbálja ilyen módon megismerni a sorsát. Sokak szerint egy láthatatlan erő jelöli meg azokat, akik kipróbálják ezt a félelmetes játékot.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.