Legenda: egy apáca levele a sátántól

Egyenesen a 17. századba repít vissza bennünket egy legenda, ahol is egy olasz apáca számos levelet írt a sátánnak, miközben megszállta az ördög. Maria Crocifissa Della Conceziona úgy hitte, hogy maga az ördög írta a levelet, miközben megpróbálta őt elrabolni Istentől. Csak egyetlen levél élte túl a történelem tűzpróbáját. De akkoriban senki sem volt képes lefordítani a tizennégy soros üzenetet, amit ismeretlen nyelven alkottak.

Három évszázadon keresztül senkinek sem sikerült értelmet találni a levélben. Azonban most sikerült megfejteni a kódot egy Sötét Weben található kódolóprogram segítségével.

Daniele Abete volt az, akinek végre sikerült értelmet találnia a régi szövegben. Ő hallott először a programról, amelyeket kódok megfejtéséhez használnak. A levelet valószínűleg gyorsírással alkották, a program pedig analizálta az ismételt szimbólumokat, amelynek sikerült megtalálni a szövegben a magánhangzókat.

Mária nővér tizenöt évesen csatlakozott a rendhez. 1676 augusztusában 31 éves volt, amikor a padlón találták a szobájában, az arcát tinta fedte, és a kezében leveleket szorongatott. Amikor felébredt, azt állította, hogy megszállta az ördög, aki leveleket íratott vele. Természetesen a levelek világszerte kíváncsiságot keltettek.

Úgy találták most, hogy a levélben ez áll: “Isten úgy hiszi, szabaddá teheti a halandókat… de a rendszer senkinek sem jó.  – Emellett a Styx folyóról is említést tesz, amely a görög mitológiában elválasztja a holtak és az élők világát.

Abate próbált logikus magyarázatot találni a levél mögött. Véleménye szerint Mária nővér intelligens és tanult nő volt, aki viszont valamilyen mentális betegségben, skizofréniában vagy bipoláris zavarban szenvedett. Ezért is írta a leveleket kevert nyelven, amit a zárdában töltött ideje alatt dolgozott ki.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.