A Maine Állami Könyvtár fantomja

Ma az Egyesült Államok északi részére kalauzoljuk az olvasókat, egyenesen Maine államba, ahol a könyvtárban érdekes események történtek. 

1991 őszén Augustában a Maine Állami Könyvtárban érdekes dolgot fedeztek fel. Furcsa dolgok történtek. Eltűntek a zseblámpák, a hosszabbítók és sokszor az étel is a hűtőszekrényből. Az elején a biztonságiak úgy gondolták, hogy csak egy belső ember lehet a tolvaj. Azonban a gyanú akkor váltott irányt, amikor egy éjjel egy kézzel írt üzenetet találtak. Behatolásra utaló nyom nem volt, ezért egyértelművé vált, hogy valaki él a könyvtárban. 
A könyvtár igazgatója azt mondta, hogy az emberek elfogadták a külső jelenlétet, olyannyira, hogy sokszor beszélgettek is vele, amikor egyedül voltak. 

images
Később a biztonságiak átkutatták az épületet, és megtalálták a könyvtár fantomját a harmadik emeleten. A húszéves Andre Jatho volt az. A megrémült férfi próbált elrejtőzni az őrök elől, azonban csapdába esett. Jatho régebben egy könyvesboltban dolgozott Kalifornia államban, és azért indult el Maine-be, hogy jobb életet keressen magának. Azonban hamarosan elfogyott a pénze, és nem volt hová mennie. Később valaki megmutatta neki a könyvtár rejtett zugát, amely teljesen megfelelt a tartózkodásra. Jatho így nem is egyedül élt odabent. Ráadásul kényelmes életük lett, hiszen lett televíziójuk, volt ételük és természetesen éppen elég könyvük és DVD-jük. 
Jathot természetesen letartóztatták lopás vádjával, de szerencsére hamarosan szabadlábra engedték. A férfi nagyon megkedvelte Maine államot, azonban később mégis visszaköltözött Kaliforniába.

friends4

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.