A legfélelmetesebb kísértetjárta városok az Egyesült Államokban

Elhoztuk mára nektek a legfélelmetesebb szellemvárosokat az Egyesült Államokból, amelyek szuper célpontként szolgálhatnak!

Rhyolite, Nevada
A Death Valley szélén található ez a város, amelynek valaha 10 ezer lakója volt. A várost 1904-ben hozták létre, azonban 1924-ben meghalt az utolsó lakos is. Manapság azt mondják, hogy az üres épületekből még mindig hangokat hallanak. Száznál is többen számoltak be paranormális eseményekről a város környékén.

Rhyolite-compressedNevada City, Montana
Az 1860-ban épült Nevada City nagyon kedvelt helyszíne a filmeseknek. Azonban rengeteg látogató esküszik, hogy furcsa hangokat hallott az üres épületekből. Az errefelé dolgozók leginkább a Sedman házat tartják kísértetjártának.

Montana-compressed

Virginia City, Nevada
Ez az ismert nyugati város 1859-ben lett híres. Az 1870-es évekre 25 ezer lakosa lett. Manapság pedig az egyik legnépszerűbb szellemváros, ahol a látogatók szellemvadászatra járnak. A legnépszerűbb helyszín a Washoe Club, amely a 19. században illegális cselekményeknek adott otthont. Három ismert szellemet is ismernek a klubból. Egy fiatal lányt, akit egy ragadozó ölt meg a pincében; egy szőke prostituáltat, akit Lenának hívnak és meggyilkoltak a harmadik emeleten és a férfit, aki megölte a lányt, majd öngyilkos lett a másodikon.

WashoeClub

Goldfield, Nevada
Goldfield mindenképpen az egyik legismertebb szellemváros, amely 1902-ben lett népszerű, amikor a környéken aranyat találtak. A város 1920-ra teljesen kihalt, manapság a legkísértetiesebb város középnyugaton. A Goldfield Hotel mágnesként vonzza a paranormális nyomozókat. Itt állítólag egy Elizabeth nevű prostituált kísért. A hotel igazgatója, George Wingfield odáig volt a nőért, aki hamarosan teherbe esett egy másik férfi gyerekével, amely miatt George a radiátorhoz láncolta. A lány az 109-es szobában így adott élete gyerekének, akitől George születése után megszabadult. Nem csoda, hogy szerencsétlen Elizabeth errefelé kísért.

GoldfieldHotel2insidelobby

Cahawba, Alabama
Cahawba városát 1818-ban alapították, leghíresebb szelleme a Pegue szellem. A történet egészen 1862-re nyúlik vissza, amikor egy fiatal nő és egy férfi egy cédruslabirintusban rekedt, amelynek közepén egy hatalmas, világító labdával találták szembe magukat, amellyel azóta rengetegen találkoztak, és a mai napig Pegue szellemként ismerik.

Old-Cahawba-Park-compressed

Kennicott, Alaszka
Ez a rézbányász város 1903-ban élte virágkorát, de 1938-ra kihalt a város. Néhány lakó nem ment el, haláluk után is a helyszínen maradtak. A bányák és a vasutak állítólag kísértetjárták. Állítólag ez Alaszka legfélelmetesebb városa.

kennecott-mine

St. Elmo, Colorado
A várost 1878-ban alapították. Bányászok és vasúti munkások építették, de 1952-re teljesen kihalt. Leghíresebb szelleme, Annabelle Stark, aki Koszos Annie-ként is ismert. A hetvenes években egy síelő családjával együtt bérelt faházat St. Elmo közelében. Mindannyian azt állították, hogy kíséretet láttak. Egy vonzó és szépséges lányt, aki a hotelből kémlelt kifelé.

St_Elmo_main_street_1889

Bodie, Kalifornia
A város W.S. Bodey után nevezték el, de manapság már csak a legendás paranormális jelenségekről ismeretes. A Várost 1859-ben alapították és 12 ezer fős lakosságot tudhatott magáénak fénykorában. Az erre látogatók illatokat, kinyitódó ajtókat tapasztalnak errefelé. A legenda szerint, hogyha valaki elhoz valamit a városból, akkor a szellemek követni kezdik.

bodie-town1

Thurmond, Nyugat-Virginia
A várost 1892-ben alapították, de a Nagy Depresszió után a város teljesen kihalt. Manapság már csak lelkek laknak a régi épületekben. Valaki egy tábornokot pillantott meg a vasútvonalak mentén.

Thermond-compressed

Independence, Colorado
1879. július negyedikén Independence városa a listázva volt a történelmi helyek között. Ez a szellemváros 1500 lakóval büszkélkedhetett az aranybányászat idején, de 1899-re teljesen kiürült. Manapság csak furcsa hangokat lehet hallani innen.

Independence

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: