A legbiztonságosabb hely zombi invázió esetén

Hogyha kitörne a zombi-apokalipszis, akkor elengedhetetlen, hogy legyen terved. Hogyha a filmek alapján szeretnél választani, akkor biztosan a legközelebbi plázát vagy kocsmát választanád. De ezek a legbiztonságosabb helyek, hogyha kitör a zombi invázió? 

Egy korunkbeli bevásárlóközpont minden jóval fel van szerelve, amire csak szüksége van egy modern embernek. És, hogyha a világnak már úgy is vége, akkor miért is ne ennél olcsó gyorskaját és próbálnál fel olyan ruhákat, amelyekre egész életedben vágytál? Egy kocsmában pedig szórakozva várhatod a világvégét. 
Azonban, hogyha a célod a túlélés, akkor semmiképpen sem ezek lesznek a legbiztonságosabb helyek. A Cornell Egyetem hallgatói modellezték a legbiztonságosabb helyeket és azt találták, hogy a legrosszabb választása a sűrűn lakott terület lenne. 
zombie1_1024
A kidolgozók szerint például a Sziklás-hegység lenne a legnagyobb esély a túlélésre, hogyha jönnének a zombik. Úgy gondolják, hogy elsőként a legsűrűbben lakott területeket lepnék el a zombik, de később lelassulna a terjedés. A modellben a városok nagyon hamar elesnének. Azonban hetekbe is telne, amíg a vírus elérné a vidéki területeket és hónapokban, amíg a hegységekbe is eljutna. 
A projektet egyébként a járványok terjedése ihlette. Az alkotók szerint az egész Egyesült Államok nem lenne túlzottan megfelelő hely a zombi apokalipszis esetén. Így valószínűleg Európa sem igazán lenne biztonságos.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “A legbiztonságosabb hely zombi invázió esetén

  • 2015-08-23 at 10:16 AM
    Permalink

    A sümegi vár itthon teljesen ideális lenne!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.