A koreai tojásszellem története

A “tojásszellem” elnevezés nem feltétlenül a legfélelmetesebb név, azonban a koreai hagyományvilágban nem vicc a dolog. Most nyugodtan nevethettek, de hogyha megismeritek a történetet, akkor biztosan nem fogtok. 

Képzeld el, hogy Dél-Korea Taebaek hegységeiben túrázol. Elsőre semmi sem tűnik gyanúsnak. Dél-Koreában rengetegen túráznak, csodálatos a természet arrafelé. A Taebaek pedig a leghíresebb hegyek közé tartozik, amelynek hófedte csúcsain ősi oltárok találhatóak. Mivel mindenki afelé halad, ezért lehet, hogy elindulsz a Nap-Hold hegyhez, ugyanis az Ilwol-sannak nevezett hely sokkal elszigeteltebb hely. Azonban ott lezárásokkal is találkozhatsz, hiszen katonai bázisként is használták. Beszökhetsz ugyan a kerítés alatt, hogy leellenőrizd, mi is van arrafelé. Tudod, hogy vissza kellene indulnod, de nem tűnik veszélyesnek a hely. Később rájössz, hogy késő van, ezért visszaindulsz ugyanabba az irányba, amerre elindultál, de hirtelen minden máshogy fest. Hirtelen azt se tudod, hogy merre van a felfelé és a lefelé. Hamarosan ráébredsz, hogy eltévedtél, ráadásul olyan, mintha valami figyelne az erdőből.
Tudod, hogy nem sétálhatsz egész éjjel, ezért inkább megállsz és figyelsz. Az éjjel igencsak csendes. Körbenézel, de nem látsz semmit csak fákat. Ideges vagy és fáradt, próbálsz megnyugodni és egy fának dőlve pihenni. A fáradtság miatt hamarosan elalszol.

Hirtelen felébredsz, a pulzusod száguld. Fogalmad sincs, miért. Idegesen nézel körbe, de minden csendes. Először nem látsz semmit, aztán valami megmozdul a sötétben. Egy halvány árny mozdul a sötétben. Egy pillanatra becsukod a szemed, de amikor kinyitod, észreveszed, hogy a figura közelebb jött. Az árnynak egyáltalán nincs arca. Sápadt és üres, arcvonások nélkül. Képtelen vagy megmozdulni vagy ordítani. Az alak egyre közelebb és közelebb jön.

Ha ez egy igaz történet lenne, akkor ez lenne az utolsó dolog, amit valaha láttál.

A tojásszellem vagy Dalgyal Gwishin borzalmas szörnyeteg. Állítólag azokat keresi meg, akik a koreai hegységekben egyedül vándorolnak. Valakik szerint csak az arca olyan, mint a tojás, mások szerint az egész teste. Az biztos, hogy aki megpillantja, sokáig nem él. A tojásszellem a koreai mitológiából ered. A szellemben talál az a legfélelmetesebb, hogy halált hoz, amelynek semmilyen megalapozott oka nincs.
A tojásszellemek sokak szerint azokból erednek, akik a szeretteik nélkül halnak meg. Állítólag elveszítik minden emberi mivoltukat és személyiségüket, így az arcukat is. Éppen ezért ők a leghalálosabbak. Náluk nincs könyörület.

forrás: hauntedattractiononline

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.