A Hitchings-család kopogószelleme

A megmagyarázhatatlan események mindig is izgatták az emberi képzeletet. Sőt, olykor akkor is készségesen fogadunk el, ha esetleg más lehetőségek is a rendelkezésünkre állnak. A tűzesetek okozását gyakran tulajdonítják a természetfeletti tevékenységének. Ilyen esetben rossz szándékú gyújtogatók, tönkrement kábelek és ártatlan játék helyett kísértetek, igazán gonosz lények válnak bűnbakká. Ilyen volt az a különös gyújtogatássorozat, amely a Hitchings-család londoni otthonában történt, 1954-ben. A kérdésre, hogy mi okozta valójában a tüzet és a különös eseményeket, már sosem kaphatunk tudományosan megalapozott választ.
A London, Battersea részén élő Hitchings-család négy hónapig élt rettegésben egy kopogószellem tevékenységének köszönhetően. A Donald névre keresztelt lény nem érte be kopogással, a családtagok gyakran érezték, hogy láthatatlan ujjak ráncigálják a ruhájukat. Gyakori jelenség volt, hogy a házban titokzatos tüzek törtek ki, amelyek szerencsére nem követeltek áldozatot. Egyik alkalommal az elektromos tűzhely kapott lángra, pedig addigra már kikötötték, köszönhetően annak, hogy a négy hónap során korábban is tapasztaltak olyan eseteket, amikor a tűzhely magától beindult. Akkor, amikor lángok is felcsaptak, valaki vagy valami ruhát dobott a korábban még elzárt háztartási eszközre.

Más alkalommal a család tizenöt éves lányának, Shirley-nek az ágya fogott tüzet. Úgy tűnt, Donald a kopogószellem leginkább Shirley-re fókuszált. Bár a család kitiltott mindenféle gyufát otthonából az eseteket követően, a tűzgyújtásnak és a többi megmagyarázhatatlan eseménynek csak akkor lett vége, amikor egy médium, Harry Hanks szeánszot tartott a család házában.
A médium véleménye szerint a Donald nevű kopogószellem beleszeretett a lányba, a serdülő Shirley-nek valószínűleg még imponált is titokzatos másvilági udvarlója, így a rituálén a hangsúlyt kettejük románcának megszakítására helyezte. Shirley nehezen szakított a kopogószellemmel, élvezte titokzatos jelenlétét, bár néha őt is megijesztette. Donald egyszer még a munkába is elkísérte. Az áruházban, ahol Shirley dolgozott, más eladók is hallották a titokzatos koppintásokat, a rémült kollégák védelmében végül Shirley-t elbocsátották. A szeánsz után Donald elfogadta különös kapcsolatuk végét, és nem zaklatta tovább szerelmét, illetve annak családját.
 
Forrás: Listverse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “A Hitchings-család kopogószelleme

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: