A halál széke

A Baleroy kúria 1911-ben épült Pennsylvania államban. A házban rengeteg híres és értékes alkotás gyűlt össze, amely történelmi szempontból is jelentős. A halál széke is itt található meg.

A házban olyan dolgok is megtalálhatóak, amelyek még Thomas Jefferson tulajdonában álltak. A kúriában számos természetfeletti jelenség is történik.
A ház utolsó lakója George Meade Easby volt, aki 2005-ben hunyt el. A férfi azt állította halála előtt, hogy rengeteg szellemet látott a házban kószálni. Főként a testvére szellemét, aki még fiatalkorában hunyt el, emellett saját anyját és Thomas Jefferson lelkét is látni vélte.

A legismertebb történet mégis a halál székéhez köthető, amely a hírhedt kék szobában helyezkedik el. A kétszáz éves kárpitozott karosszék egykor Napóleon tulajdona volt.
Mindezek ellenére a széket nem mutogatnád sem a szomszédoknak, de még rá sem akarnál ülni. Számos paranormális nyomozó azt állítja, hogy egy női szellem szállta meg a széket. A szellemet Améliának nevezik, aki kék ködöt bocsájt a szobára, amikor erősebb a jelenléte. Emellett megöli mindazokat, akik elég bátrak, hogy a székre üljenek. Eddig négy ember halálát okozta feltételezhetően a szék. Kérdés, hogy bárki rá merne-e ülni?

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.