9 gyilkos-mikulásos film

Csakhogy egyre inkább hangulatba hozzunk benneteket. A karácsonyi filmekről általában a nyálas szirupos filmek jutnak az eszünkbe, éppen ezért most felvillantjuk a másik oldalt is. A karácsonyi horrorműfajt bizony Bob Clark alkotta meg 1974-ben, amikor a Black Christmas felbukkant. Két évvel később jött a Silent Night, Bloody Night, ami kevésbé karácsonyi, mint inkább egy horror, ami karácsonykor játszódik. De tudtátok, hogy a karácsonyi horroroknál létezik egy alkategória, amely konkrétan gyilkos mikulásokról szól (santa slasher a hivatalos szó rá). Most ezekről hoztunk egy listát!

9. Silent Night, Deadly Night második rész (1987)
Az első rész méltó folytatásaként jött létre, amikor is a Mikulás testvére, Ricky tér vissza, hogy kiderítse, mi is vett rossz irányt először. Ez a rész bizony már sokkal kevésbé lett sikeres.
8. Santa Claws (1996)
Ez az a film, ahol a Santa Slasher tényleg megalakult. A film úgy kezdődik, hogy egy fiatal fiú, Wayne látja az anyját és egy mikulássapkás férfit szexelni, ezért meggyilkolja őket. És ekkor úgy dönt, hogy ő lesz a Mikulás, valamilyen kifacsart módon. A film borzalmas (szó szerint) szórakozást ígér.
7. Silent Night, Deadly Night 3 (1989)
A harmadik részben kerítenek egy őrült orvost, aki feltámasztja Rickyt, eredeti ötlet mi? Aztán Ricky megint megöl egy rakat embert mikulásruhában. A film szörnyű, de hogyha valaki nagyon szeretné megnézni, annak ajánljuk szeretettel.
6. Don’t Open ‘Til Christmas (1984)
A brit slasher horror egy kis csavart rak a gyilkos Mikulás történetbe, ugyanis ebben a sztoriban Mikulásokat gyilkolnak Londonban gyilkos Mikulás helyett. Ez a film inkább hasonlít egy fekete komédiára egy igazi slasher helyett.
5. Silent Night, Deadly Night (1984)
Az eredeti rész ugye mindig a legjobb, ezért került a lista ötödik helyére. Maga a poszter is igen ikonikus lett a baltát hordozó Mikulással. Az emberek felháborodtak, a film hatalmas port kavart, és ezzel bizony megalkotta ezt az alműfajt is. Már semmi sem szent alapon.
4. Sint (2010)
A holland film bizony sikerült sokkal félelmetesebbé varázsolnia Szent Miklós legendáját. A filmben a Sinterklass bizony egy vérszomjas gyilkos lett, aki a helyi falusiakat félemlíti meg. Ráadásul halála előtt bosszút esküszik, így szelleme 32 évenként visszatér a holtából, hogy borzalmas dolgokat műveljen a falusiakkal.
3. Santa’s Slay (2005)
Ebben a filmben bizony Santa Sátán fia, ha már hasonlít a nevük. Ráadásul Santa csak azért olyan kedves, mert elveszített egy fogadást egy angyallal szemben. Azonban mot felszabadult a jóság alól, így bizony előjöhet borzalmas természete és elkezdhet gyilkolászni. A film szintén inkább a fekete komédiák sorát gazdagítja.

2. Tales from the Crypt: And All Through the House (1972)
A Tales from the Crypt antológia sem hagyhatott ki egy Mikulás gyilkolós horrort. Mániákus gyilkos szabadult el, aki bizony Mikulás jelmezben tizedeli a lakosságot.

1. Christmas Evil (1980)
Brandon Maggart túl komolyan veszi a karácsonyt. Az otthona tele van dekorációkkal és egész évben karácsonyi zenéket hallgat. A Mikulás a példaképe, és még egy játékgyárban is dolgozik. Annyira belemélyed a szerepébe, hogy elkezd a szomszéd gyerekek után kémkedni és listája is van a jókról és a rosszakról. Aztán egyszer csak úgy dönt, hogy a kisvárosban meg is bünteti a rosszakat.
forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: