8 hátborzongató temető

Hogyha kísértetjárta helyekről beszélünk, akkor mégsem hagyhatjuk ki a temetők említését sem. Vannak igazán félelmetes nyughelyek a világon. Most hoztunk nyolcat, amit igazán érdemes meglátogatni (vagy messziről elkerülni)!

1. St. Louis temető, New Orleans, Lousiana
A temető azért is különleges, mert a föld felszín alatt kell tartani a kriptákat, hiszen a heves esőzések és áradások kimosnák őket a föld alól. Állítólag Marie Leveau szelleme is megjelenik néha a temetőben.

2. Resurrection temető, Chicago
A “feltámadás” temetője egyáltalán nem átlagos hely. A helyszín valójában igazán szép, nagyon messze áll a félelmetestől. Azonban Chicago hírhedt szelleme a temetőben kísért. A pletyka szerint éjjelente jelenik meg egy fiatal lány, akit Marynek hívnak. 1930 óta számolnak be a jelenéséről.

3. Highgate temető, London
Ezt a csodálatos temetőt az 1800-as években nyitották meg. A sírkövek gótikus stílusban épültek, a fák, a virágok is természetes úton nőtték be a helyszínt. Sok szemtanú állítja, hogy kísértetek jelennek meg a temetőben. Páran beszámoltak arról, hogy mennyire kellemetlen élmény eltévedni a temetőben. Valakit állítólag vámpír támadott meg a helyszínen.


4. Stamps Temető, Tennessee
Talán az Egyesült Államok legfélelmetesebb temetői közé tartozik a Stamps. Másik neve a boszorkányok temetője, ráadásul az állam legrégebbi sírhelyei itt találhatóak. Néhány kőre pentagrammákat véstek, amelyekről sokan úgy gondolják, hogy boszorkányok nyughelyei. Állítólag éjjelente furcsa fényeket lehet észlelni a közeli fák mögül.

5. Régi zsidó temető, Prága
Prága zsidónegyedében található ez a temető, amely az 1400-as évek óta működik. Közel 12 ezer  látható sírkő van a felszínen, állítólag 100 ezer embernél is többet hantoltak el itt. A zsidó tradíció szerint nem szabad elmozdítani a fejfákat, így a temető lassan kifogyott a helyből.


6. La Noria, Chile
A temető egy elhagyott városban található. Állítólag a városban is megfigyelhetőek természetfeletti jelenségek. Azonban az elhagyott falu fénypontja a temető, ahol rengeteg nyitott sír található. Ugyan azt pontosan nem lehet tudni, hogy miért.

7. A katakombák, Párizs
Elég ironikus, hogy a világ egyik legfélelmetesebb temetője pont a legszebb város alatt húzódik. Ezernél is több emberi maradvány található a falakban, amelyeket az ösvényekbe helyeztek. Állítólag paranormális jelenségek is megfigyelhetőek odalent.

8. Greyfrias Kirkyard, Edinburgh, Skócia
Ez skót temető igazán bővelkedik furcsa jelenségekben. Rengeteg támadás történik a helyszínen. Sokak beszámolnak arról, hogy megragadták, megharapták vagy megütötték őket. Sok természetfeletti jelenést George Mackenzie-vel hoznak kapcsolatba, mivel régen 18 ezer embere halálért volt felelős. Sokan úgy gondolják, hogy a mai napig ő zaklatja az embereket.

forrás: ParanormalHaze

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: