8 félelmetes és korántsem ritka fóbia

Rengeteg ember retteg a haláltól, a repüléstől és ehhez hasonló, félelmetes dolgoktól. Azonban vannak ennél sokkal furcsább félelmek. Most hoztunk nektek pár ritkább fóbiát, ám sokkal bizarabbak, mint az előre sejtenéd!

Félelem a gomboktól
A gomboktól való félelem sokkal általánosabb, mint gondolnád. Első pillantásra a gombok igencsak ártatlannak tűnnek, azonban, hogyha valakinek ilyen fóbiája van, akkor szinte rosszul lesz ezen apró tárgyak látványától. Valakik szerint a lyukak zavaróak, amíg mások nem bírják elviselni a tapintását. Neil Gaiman nem kedvezett ezeknek az embereknek, amikor megírta a Coraline-t, hiszen a főgonosz gombokat varr áldozatai szemének helyére, hogy a magává tegye őket.

fear of buttons 2

Félelem az egyenetlen lyukaktól
Ez a félelem bizony jól dokumentált. Az egyenetlen lyukak néhány embernél azonban hideg verítékezést váltanak ki. Néhányaknak egy eper látványa is elég az apró magokkal, másoknak ennél durvább kiváltó okra van szükség. Az itt látható kép bizonyára kiakasztaná azokat, akik félnek ezektől.

fear of holes

A babáktól való félelem
Hogy félhetne bárki is a babáktól? Persze ebben segített nekünk Chuckie és Annabelle is. A babák sok esetben furcsa érzéseket keltenek az emberekben. Mozdulatlanságuk és üveges szemük talán a halottakra emlékeztet minket.

doll

Félelem az élve elégetéstől
Ugyan már! Mennyi az esélye, hogy élve elégj? Hogyha 100-130 éve ezelőtt éltünk volna, akkor sokkal nagyobb, mint gondolnátok. A viktoriánus orvosok ugyanis sokszor összekeverték a halált a mély kómás állapottal. Igazi esetekkel szolgáltak emberekről, akik felébredtek a temetésükön. Éppen ezért szerelték fel csengővel a hullákat, hogy tudják jelezni, hogyha életben vannak.

buried alive

Félelem a gyerekektől
Ebben az a legérdekesebb, hogy néhány szülő is bevallotta, hogy ilyen fóbiája van. Néhányan csak reménykednek, hogy a sajátoddal szemben elmúlik ez a félelem. Az viszont bizonyos, hogy a gyerekek furcsák összehasonlítva őket a felnőttekkel.

children again

Félelem, hogy kiesnek a szerveid
Akár hiszitek, akár nem, ez bizony egy jól dokumentált félelem. Néhány ember egyenesen retteg, hogy elveszíti a belső szerveit.

Guts

Félelem, hogy kicserélik a családtagjaidat
Nézz csak körül. Barátok, szerettek, akikre rábíznád az életedet is. De nem viselkednek egy kicsit furán? A Cotard-szindrómával élő embereknél jegyezték le ezt a félelmet, akik rettegnek attól, hogy kicserélik a családtagjaikat egy hasonmásra.

cotards

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: