8 borzongató eset, amit senki sem tud megmagyarázni I.

Rengeteg érdekes eset van a világban, amelyeket nem lehet megmagyarázni. Sokról már írtunk is nektek, de most a világ legérdekesebb eseteit foglaltuk egy csokorba. Érdemes újra elővenni és elgondolkozni rajtuk!

1. Dyatlov-incidens
1959. január 25-én furcsa dolgok történtek, amikor kilenc orosz diák Otorten-hegyre igyekezett az Ural északi oldalára. Nyolc nappal később sem érték el a célt, ezért a hegymászók után keresőcsapatokat indítottak. Február 26-án megtalálták egy sátor nyomait a Kholat Syakhl hegyrészen, amelyet a Holtak hegyének neveznek. A sátrat széttépték, lábnyomokat találtak a sátor körül, amely azt jelentette, hogy valaki a halálos mínuszokba menekült ki a sátorból ráadásul mezítláb, esetleg zokniban. Az első lábnyomok egy erdős részhez vezettek, ahol megtalálták az első holttestet. A maradványok mellett egy régen kialudt tüzet találták, messzebbre pedig még két holttestet, amelyek teljesen meztelenek voltak. A holttestek mellett álló hatalmas fenyőnek letörtek az ágai, így azt feltételezték, hogy annak a tetejére próbáltak felmenekülni az áldozatok. Nem sokkal messzebb találták meg a 23 éves Igor Dyatlov holttestét, akiről később az egész tragédiát elnevezték. A közelében még három holttestet találták. A távolságból úgy tűnik, mintha a csapat próbált volna visszatérni a sátorhoz.
Még borzongatóbb, hogy a testeken semmi külsérelmi nyom nem látszott, de borzalmas belső sérüléseik voltak. Hogy kerülhet kilenc tapasztalt hegymászó ilyen helyzetbe? Honnan kellett menekülniük? Miért voltak páran teljesen meztelenek? Rengeteg teória bukkant fel válaszként: titkos fegyverteszt, földönkívüliek, esetleg a jeti. De az igazság valószínűleg sohasem derül ki.

2. Bella
Egy borzalmas felfedezés után egy graffiti tűnt fel, amely ezt kérdezte: “Ki tette bele Bellát hegyi szilbe? 1943. április 18-án négy fiú ment el vadászni Hagley Woodba, Angliába és egy hegyi szilfára másztak fel. Úgy gondolták, hogy tökéletes hely lesz a vadászathoz, de a 15 éves Bob Farmer furcsa dolgot fedezett fel a fában. A fa nyitott belsejében egy női csontvázat találtak, amelynek egy keze hiányzott. A fiúk félelmükben hallgatásra esküdtek, majd elrohantak. De a legfiatalabb annyira megijedt, hogy elmondta az apjának és a rendőrség nyomozni kezdett. A hiányzó kezet is megtalálták egy másik fán. Úgy gondolták, hogy fekete mágia állhat kapcsolatban a furcsa történésekkel. A rendőrségi jelentések után kiderült, hogy a nő körülbelül 35-40 éves lehetett, és körülbelül 18 hónapot tölthetett a fa belsejében. Halála a mai napig megoldatlan.

3. A Pollock ikrek
1957-ben Joanna Pollock (11)  Jacqueline Pollock (6) és barátjukat, Anthony meghalt egy gázolásos balesetben, miközben a helyi templomba sétáltak Northumberlandben, Angliában. A szülők, John és Florence azért imádkoztak gyászukban, hogy lányaik visszatérjenek. A borzongató az, hogy az imák meghallgatásra találtak. Egy évvel később ikerlányaik születtek, Jennifer és Gillian. A Pollock szülők meglepődtek, hogy a fiatalabb ikernek pontosan ugyanolyan anyajegyei voltak, mint Jacqueline-nek, és egyre több borzongató hasonlóságot fedeztek fel az ikrek és halott gyermekei között. Kétéves korukban az ikrek azokkal a játékokkal akartak játszani, amelyek régen a nővéreikhez tartoztak. A szülők azt állították, hogy azelőtt sohasem látták azokat a játékokat. Négyéves korukban olyan helyeket ismertek fel, ahol sohasem jártak azelőtt. Egy ismert pszichológus, Dr. Ian Stevenson foglalkozott az üggyel, aki maga is azt állította, hogy a testvérek inkarnációjáról van szó. Ötéves korukban azonban eltűntek a furcsa emlékek és teljesen átlagos életet éltek.

4. Holland SS
1947 júniusában számos hajó indult útnak Malacca felé, amely Sumatra és Malajzia között található. Az egyik hajóról SOS szignál hangzott fel, amely igazán borzongató volt: “Mindenki halott, a kapitány is. Itt hevernek a fedélzeten. Valószínűleg mindenki meghalt.” Ezután egy adag Morze-jel következett és még egy üzenet: “Én meghalok”, ezután tejes csend. A jelet két amerikai hajó és egy brit és egy holland hajó hallotta meg. Azonosították, hogy az SOS jelek az SS  Ourang Medan holland hajójáról származott. Először az amerikai hajó érkezett a helyszínre, a Silver Star. A fedélzetre szállva borzalmakat fedeztek fel.
A fedélzetet holttestek borították, a testek az égre kimeredt tekintettel bámultak. A Silver Star megpróbálta visszahúzni a kikötőbe a hajót, azonban tűz támadt az alsó szintekről, majd felrobbant a hajó. A mai napig az óceán mélyén pihen.

forrás: TheOccultMuseum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: