6 teljesen normális viselkedés, ami jelentheti azt is, hogy pszichopata vagy

A legtöbb ember számára ismerősek lehetnek a pszichopátia alapvető jegyei. A pszichopaták nem éreznek empátiát vagy megbánást, és sok esetben igencsak elbűvölőek tudnak lenni, így képesek környezetük manipulálására. A pszichopátia a társadalom egy százalékában jelenik meg, de azt sem érdemes elfelejtenünk, hogy nem minden pszichopata lesz sorozatgyilkos. Most viszont elhoztunk nektek hat különleges dolgot, ami kapcsolatba hozható a pszichopátiával!

1. Közgazdaságtant tanultál
Más-más munkák más személyiségeket vonzanak. Érdekes módon, hogyha pszichopata vagy, akkor az üzleti szakok sokkal jobban vonzanak. Egy 2017-es dán tanulmány foglalkozott azzal, hogy milyen egyetemisták között fordul elő a Sötét hármas (narciszizmus, Machiavellizmus és pszichopatizmus). Úgy találták, hogy az üzleti ismeretek és a közgazdaságtan sokkal több pszichopatát vonz, mint a jog vagy a pszichológia. Valószínűleg ez azért van, mert ezek az ismeretek az erővel, a státusszal és a pénzzel függenek össze.

2. Nem ragad rád az ásítás
A pszichopatizmust legtöbbször az empátia hiányával kapcsolják össze. Egy teória szerint a ragadós ásítás is egy empátia-válasz, amelyet számos állati fajnál is meg lehet figyelni. A pszichopatákra viszont nem ragad az ásítás egy 2015-ös tanulmány szerint. Hogyha te sem akarsz ásítani mások ásítása láttán, akkor lehet itt az ideje gondolkozni az empátiás indexeden.

3. Éjjeli bagoly vagy
Sokan úgy gondolják, hogy a cirkadián ritmusunk genetikai eredetű, de ennek ellenére változhat életünk során. Az antiszociális tendenciájú emberek azonban több esetben maradnak ébren éjszaka. A Sötét Hármas sokkal inkább előfordul a baglyoknál, mint a korai kelőknél.

4. Szereted Eminemet
A New York Egyetem tanulmánya során kimutatták, hogy a pszichopata tendenciákkal rendelkező emberek igencsak kedvelik a Lose Yourself és a No Diggity számokat. Természetesen ez sem egy kőkemény bizonyíték, de ennek ellenére érdekes, hogy a zenei ízlés is kapcsolatban állhat ilyesmivel.

5. Kreatív vagy
A művészek és más kreatív emberek is megszegik a szabályokat. Egy 2016-os kutatás szerint a magas kreativitást elérő emberek ugyanúgy teljesítettek a kockázatvállalás skálán, mint a pszichopaták.

6. Még mindig jóban vagy az exekkel
A pszichopaták igencsak jók a manipulációban, és ez a vonás segíti őket abban, hogy a kapcsolat vége után is jóban legyenek az exekkel. Egy 2017-es tanulmány során a pszichopata vonásokkal rendelkező emberek hosszú évekig jóban vannak az exeikkel, főleg azért, hogy később is “elővegyék” őket vagy pénzt kérjenek tőlük.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: