5 érdekes teória az univerzumról

Egy különleges univerzumban élünk, amiről maguk a tudósok sem biztosan tudják, hogyan alakult ki. Ezért most hoztunk öt érdekes teóriát az univerzummal kapcsolatban!

1. Ekpyrotikus elmélet az univerzum kialakulásáról
Mindenki ismeri a Nagy Bumm teóriát, aminek van egy alternatívája is. Az elméletet vallók szerint létezik egy párhuzamos univerzum, amelyek néha metszik egymást. Az összes felszabaduló energia a kereszteződésben óriási zavarokat okoz, amely miatt gáznemű ködök, galaxisok, csillagok és más égitestek alakulnak ki. Az ütközés után ezek az univerzumok ellenkező irányba haladtak, de később újra vonzani kezdték egymást, amely egy végtelen körbe rántja az egész keletkezést.

2. Fehér lyukak
Már mindannyian hallottunk a fekete lyukak jelenlétéről a világűrben, de mostanság a tudósok sokat foglalkoznak a fehér lyukakkal is. Ugyanis, azok a dolgok, amelyeket elnyelnek a fekete lyukak, azoknak valahol létezniük kell az univerzumban, ugyebár? Elviekben léteznek azok a helyek, ahol a dolgok nem elnyelődnek, hanem megjelennek. Azonban ilyet még nem találtak.

5-astonishingg

3. Az univerzum mátrix teóriája
Ez egy igencsak extrém teória, amely szerint az egész univerzum egy erőteljes számítógépes program, amelyet egy ismeretlen erő alkotott. Azonban ezt a “számítógépet” senki sem tudja elképzelni, és sokan őrültségnek tartják ezt a teóriát.

4. Az univerzum egy fekete lyukból ered
Ezen elmélet szerint a fekete lyukak képesek új univerzumokat gyártani. Az elnyelt objektumokból épül fel az új univerzum, amely egy robbanás után alakul ki.

5. A világ keletkezés a kvantum teória szerint
Ezt a teóriát nagyon szereti alkalmazni a science-fiction irodalom. Eszerint minden egyes választásunk lezajlik egy párhuzamos világban, amely egy idő után végtelen számú párhuzamos világokat alakít ki.

forrás: TheMindUnleashed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: