17 félelmetes karácsonyi film

Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy hivatalosan is megkezdjük a karácsony-szezont, ezért most hoztunk nektek 17 borzongató karácsonyi filmet, amivel alapozhatjátok a hangulatot!

1. Szörnyecskék (Gremlins)
A Szörnyecskék igazi nyolcvanas évekbeli karácsonyi klasszikusnak számít. A filmtől a gyerekek kétszer is meggondolták, hogy házi állatot kérjenek-e karácsonyra. A filmben félelmetes karácsonyi szörnyecskéket ismerhetünk meg, ami a gyereket és a felnőtteket is egyaránt megrémisztheti.

2. Véres karácsony (The Children)
Egy család karácsonya azonnal rossz irányt vesz, amikor a legfiatalabb gyerek beteg lesz. Azonban az egyszerű megfázás helyett félelmetes fertőzésről beszélünk, és senki sincs tovább biztonságban.
3. Krampusz (Krampus)
A Krampus teljesen máshogy hozza össze a családot, mint a megszokott karácsonyi filmekben. Az egyik gyermek elveszíti hitét a Mikulásban, ezért jelenik meg Krampus, a karácsonyi szörnyeteg.
4. Karácsonyi horrormese (A Christmas Horror Story)
Gyilkos szellemek, zombi tündérek, megszállt gyerekek és a Krampusz. Minden itt van, ami kell egy tökéletesen félelmetes karácsonyi filmhez.
5. Silent Night, Bloody Night
Egy férfi és szeretője eltölt egy éjszakát egy öreg, elhagyatott házban, ahol egy férfi halt meg karácsony éjjelén húsz évvel ezelőtt. Mi is sülhetne el balul?

6. Karácsonyi lidércnyomás (Nightmare Before Christmas)
A The Nightmare Before Christmas nem teljesen mondható horrorfilmnek, viszont elképesztő hangulata van és borzongató is. Tim Burton klasszikusát érdemes megnézni karácsony környékén.
7. Az operaház fantomja (Phantom of the Opera)
Az 1925-ös The Phantom of the Opera igencsak borzongató karácsony film lehet, ha közösen nézitek a családdal.
8. Holidays
Tökéletes karácsonyi horrorantológia, hogyha bele akarunk merülni a borzongás világába.
9. Tapló télapó és Tapló télapó 2
Egyáltalán nem nevezhető horrornak ez a két film, de ennek ellenére igencsak szórakoztató a mocskos szájú, alkoholista mikulás.
Véres karácsony (Christmas Slay)
Egy gyilkos, aki megszállottja a Mikulásnak. A filmben megismerheted a legborzalmasabb gyilkos Mikulást, akit valaha láttál.
11. Red Christmas
A Red Christmas-ben van kínzós pornó és talált felvétel is, hogy még jobban karácsonyi hangulatba ringasson.

13. Krampus: Unleashed
Kincsvadászok véletlenül felébresztik a Krampuszt az előző filmből.
14. Hóbarát és Hóbarát 2
Egy mutáns gyilkos hóember tartja rettegésben a kisvárost. A második részben még erősebben tér vissza, hogy leszámoljon mindenkivel.

16. New Year’s Evil
A karácsony nem az egyetlen decemberi ünnep, amelynek sötét oldala is van. Szóval itt az ideje, hogy megismerjük a New Year’s Evilt is, amelyben egy gyilkos fiatal nőkre vadászik pontosan éjfélkor.
17. A Grincs (How the Grinch Stole Christmas)
Dr. Seuss klasszikusa igazi karácsonyi film, amelyből idén újabb adaptáció érkezik. Ám érdemes megnézni a 2000-es filmet is Jim Carreyvel.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.