12 furcsa élmény, amit Kanadában megtapasztalhatsz

Ma egy kicsit északra kalauzoljuk az olvasóinkat, hiszen most olyan különlegességeket hoztunk, amelyekkel bizony csak Kanadában lehet találkozni. 

1. A savanyú ujj koktél
Yukonban a Dawson City Downtown Hotel bárja igazi ínyencséggel várja a látogatóit. Egy koktélt szolgálnak fel, amelyben egy levágott emberi lábujj van. Az ital a hetvenes években került a menüre, és több, mint 60 ezer ember próbálta ki eddig. Az ujjat egy sóval teli üvegben tárolják, és hogyha vagy olyan bátor, hogy ezzel kéred az italodat, akkor beledobják neked is. Lehet gyorsan vagy lassan inni, a lényeg az, hogy a szád érjen hozzá a borzalmas kinézetű lábujjhoz. És semmiképpen se nyeld le, hiszen akkor fél millió forintnál is nagyobb büntetést kell fizetned.

2. Krioterápiás szauna
Ha hirtelen majdnem halálra fagyasztanak az számos orvosi előnnyel jár. Jó az izomfájdalmakra, a hormonális egyensúly problémákra és az élettartamra nézve is. A Sparkling Hill wellness szállóban ezt ki is próbálhatjuk, ami igazi különlegesség, hiszen ez Észak-Amerika egyetlen hideg szaunája. Semmit sem viselhetsz csak fürdőruhát, kesztyűt és csizmát és összesen három percet kell eltöltened a kicsi szobában, amelyet -110 fokra hűtenek le. Ha hét percet töltenél el a helyiségben az biztos halállal járna.

3. Találkozás a kígyókkal
Az ausztrál kígyók azonnal az életedre törnének, azonban a kanadai kígyók igen udvariasak. Ami igazán fontos is, hiszen Manitobában van a világ legnagyobb kígyókoncentrációja a világon. Minden tavasszal tízezernél is több kígyó jön elő. Felveheted és meg is cirógathatod őket.

4. Kísértetjárta börtönhotel
Ottawában tartották fogva a legbrutálisabb gyilkosokat több, mint száz éven keresztül. A börtönt 1972-ben zárták le, mert embertelenek voltak a körülmények. Később azonban ifjúsági szállást nyitottak benne. Éjszakánként lehet keresni a kísérteteket a halálsoron.


5. Hullámfutás
Nova Scotia Fundy öböljében lehet találkozni a leghatalmasabb hullámokkal a világon. Igazi szórakozást nyújt, hogyha a hullámokkal kergetőzöl. Ezeket szervezett keretekben is meg lehet tenni, hiszen versenyeket is szerveznek itt.

6. Kanada Holt-tengere
Biztosan hallottatok már a Holt-tengerről, amelynek az óceánnál nyolcszor nagyobb a sókoncentrációja. Ennek észak-amerikai megfelelője a Little Manitou tó. A víz háromszor nagyobb sókoncentrációval rendelkezik, mint az óceán. Ráadásul csodálatos a kilátás is.

7. Helikopter jóga
Hogyha meguntad volna az egyszerű jógaórákat, akkor ideje befizetned egy helikopteres jógára, amely a hegyek fölé repít jógázás közben. Állítólag lenyűgöző az élmény.


8. Barlangúszás
Quebecben próbálhatod ki ezt a különleges élményt, amelyben egyenesen a fagyos óceánba kell ugranod, miközben a hullámok a szikláknak dobnak. Ez nagyon veszélyesen hangzik, ám állítólag teljesen ártalmatlan.

9. Lazacles
A lazacok általános vonulását lehet megfigyelve a Campbell folyóban búvárkodás közben. Fejjel lefelé kell a vízben lebegni és meglesni ezt a különleges élményt.

10. A görbe bokor
Hogyha mélyen merülsz el a Saskatchewan prérik rejtélyes világában, akkor különleges erdővel találhatod szemben magad. A vad rezgő nyárfák általában felfelé nőnek, azonban ezek egy furcsa genetikai mutáció miatt össze-vissza lepték el a földet. A különleges erdő rengeteg látogatót vonz a helyszínre.

11. A hermetikus kód
Ez a különleges hely Winnipegben található. Ezt a kormányépületet szabad kőművesek alkották, így tele van rejtett szimbólumokkal, titkokkal és ősi misztikumokkal. Helyi akadémikusok legalább tíz évet töltöttek azzal, hogy kikódolják a titkokat. Manapság nyári túrákat indítanak a helyszínre, ahol igazi Da Vinci Kódos élményben lehet mindenkinek része.

12. A bunker
Ha bekövetkezne az atomháború, akkor a világ hamuvá változna, miközben a populáció java radioaktív zombivá alakulna. Éppen emiatt Ontario vidéki részén egy igazi bunkert találhatunk, amely mindentől megvéd. A hatvanas években alakították ki a kormány részére. Manapság azonban ki lehet bérelni a bunkert bulikra és esküvőkre is. Meg persze arra az esetre, hogyha számítanál aznap az apokalipszisre.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.