10 WC démon és entitás a világ minden tájáról I. rész

Elképesztő, de a világ minden táján bukkanhatunk városi legendákra, szellemekre, esetleg más entitásokra, amelyek a mellékhelyiséghez köthetőek. Most tíz ilyet hoztunk nektek!

10. Toire no Hanako-san
Ez a népszerű japán mese egy kislányról szól, akinek rövidre nyírt haja és piros szoknyája van. A lányka a harmadik emeleti mellékhelyiség harmadik fülkéjében él az általános iskolákban. A legenda szerint háromszor kell kopogni az ajtaján, és megkérdezni, hogy ott van-e. A kislány egyébként teljesen ártalmatlan, a gyerekek mégis rettegnek tőle. Egy másik verzió szerint azonban berángat a WC-be, hacsak nem tudsz neki egy maximális pontú dolgozatot bemutatni.
Az 1980-as években Hanako legendája nagyon népszerű volt. Sokan kutatták a lány valódi identitását.9. Sulak
Az ókori Babilonban a démonok és a varázslás nagyon fontos volt a betegségek gyógyításában. A baj okozója sok esetben a WC volt. Egy régi szöveg szerint egy démon tehet minderről, akinek a neve Sulak. Sulak kedvenc rejtőzködési helye a mellékhelyiség volt. Sulak agyvérzést, esetleg görcsöket okozott, hogyha valaki nem tartotta be a mellékhelyiségre vonatkozó etikettet.
A zsidó populációban is rengetegen rettegnek Sulaktól, aki betegséggel fertőzi meg az embereket. A démon még a Talmudban is szerepel. Állítólag, hogyha halkak vagyunk és tiszteljük a WC démont, akkor elkerülhetjük a támadást.

8. Kawaya no-kami
Kawaya no-kami egy japán WC istenség, aki a Föld és a sötétség istennőjének, Izanaminak az ürülékéből született Kawaya védelmet biztosít azoknak, akik régebbi mellékhelyiségeket használnak. Az emberek sokszor dekorálják képével a WC-t. Azonban, hogyha a WC nem tiszta, akkor Kawaya azzal bünteti az embereket, hogy gyermekeik csúnyák és boldogtalanok lesznek.

7. Aka-Manto
Aka-Manto szintén az iskolai mellékhelyiségben kísért általában a legutolsó fülkében. Aka-Manto egy gonosz lélek, aki vörös köpenyt és fehér maszkot visel. A nők nehezen tudnak ellenállni vonzerejének.
A lélek nagyon népszerű Japánban és Koreában. Állítólag belépéskor megkérdezi, hogy kék vagy vörös köpenyt szeretnél-e és hogyha véletlenül a vöröset válaszolnád, akkor elvágja a torkodat, amely vörösre festi az iskolai köpenyedet. Azonban a kék sem jó válasz, hiszen ilyenkor fojtogat, amíg kékké nem változik az arcod. Akkor mit tegyünk? Válasszunk egy harmadik színt? Ez sem jó megoldást, hiszen akkor egész egyszerűen magával ragad minket a pokolba a lélek. Az egyetlen megfelelő válasz a sárga szín, hiszen ilyenkor a WC felé fordítja a fejünket, ami kellemetlen, de még mindig jobb, mint a többi verzió.

6. Zi-Gu
A toalett istensége, Zi-Gu egy csodálatosan szép nő volt, aki összeházasodott egy orvossal Kínában. Azonban egy miniszter, Li-Jing is beleszeretett a nőbe, aki emiatt meg is ölte a férjét, majd Zi-Gut fogságba ejtette. Azonban Li-Jing felesége meggyilkolta a szeretőt egy adag WC papírral. Később a mellékhelyiség, ahol a nő meghalt kísértettörténetek táptalaja lett.
Addig folytatódtak a félelmetes történetek, amíg Wu Zeitan megáldotta Zi-Gu lelkét, aki démonból istenséggé avanzsálódott. Mostanság már éltetik a fesztiválok idején.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.