10 tévhit a karácsonyról II.

5. Az öngyilkosságok száma megnő
A karácsony a családoké, az izgalomé és a pihenésé. De mindannyian hallottuk, hogy az öngyilkosságok száma megnő ilyenkor. A statisztika hihetőnek hangzik, hiszen a magányos emberek még inkább egyedül vannak ilyenkor. Azonban egy egyetemi kutatások szerint a legkevesebb öngyilkosságot novemberben, decemberben és januárban követik el. A legtöbbet pedig tavasszal és nyáron. Karácsonykor sokkal nagyobb támogatást kapunk másoktól.
Azt mondják, hogy egy embernek nagyobb esélye van meghalni karácsonykor és újév napján, mint máskor. De ez nem az öngyilkosságok miatt van, hanem főleg a túlevésnek és az izgulásnak köszönhető. 

4. A karácsonyfák környezetvédelmi problémát okoznak
Igazi fát vagy műanyagot vegyél? Egy műfenyővel tényleg megmentesz egy igazit? Sokan azt mondják, hogy ezeket a fenyőket direkt karácsonyra nevelik, ezért nem rombolják a környezetet. Semelyik tábornak nincs teljesen igaza. 
Az igazi fák rengeteg előnyt hoznak már növekedésük közben is, azonban a műfenyők kreálásakor rengeteg kémiai anyagot bocsájtanak a levegőbe. De hogyha rengeteget kell vezetned a kocsiddal, hogy találj egy igazi fát, akkor megint rosszat tettél a környezettel. Hogyha évről évre ugyanazt a műfenyőt használod, akkor mindenképp jót teszel, azonban ha minden évben újat veszel, akkor egyáltalán nem segítesz a környezetnek. 
Mivel a legtöbb karácsonyfa tényleg olyan farmon nő, ahol direkt erre szánják a fákat, így az erdőségeknek ez nem okoz kárt.

07

3. A hold a karácsonyi jeleneteknél
Nézz rá a karácsonyi lapokra. Valószínűleg gyerekeket látsz, akik énekelnek vagy ajándékokat bontanak. Most nézz rá a holdra, ugyanis ezt szinte mindenhol elrontják. A hold hajnali háromig nincs olyan magasan az égen karácsony estéjén, így minden jelenet nagyon érdekes időszakban játszódik. A képek 40-65 százaléka rossz.

08

2. A klasszikus Betlehem
A betlehemi jelenetek mindenképpen a karácsony részét képzik. Lukács és Máté evangéliumában olvashatunk erről. Lukács említ juhászokat, akik elmennek megnézni az újszülöttet. De a napkeleti bölcsek és a pásztorok sohasem voltak egyszerre jelen a helyszínen. Általános az ökör és a szamár jelenléte a jászol körül, azonban semelyik nincs megemlítve a Bibliában. 

A Mikulás rénszarvasai
A Mikulás Szent Miklós alakján alapul. Azonban a repülő rénszarvasok nem illenek egy ilyen komoly szenthez. Egy egyetemi professzor szerint mágikus gombáknak köszönhető a jelenlétük.
Szibériában – ahol igazi rénszarvasok vannak – nagyon népszerű a mágikus gomba, amely igencsak erős hallucinációkat okoz. Állítólag a helyi lakosok meséltek először a repülő szarvasokról.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.