10 rémálom és jelentése

Sokunknak vannak visszatérő álmai, amelyek akár rémálmok és lidércnyomások formáját is ölthetik. Vannak tipikus álomtípusok. Ma ezekről szeretnék írni nektek, hogy bizonyos rémálmok milyen jelentést is hordoznak. 

10. Természeti katasztrófák
Volt már olyan, hogy egy félelmetes hurrikán vagy árvíz közepén találtad magad? Ezek az álmok visszafojtott szorongást és stresszet jelölnek, amelyek a kontrollal kapcsolatosak. Ez a stressz forrása lehet bármi. Lehet orvosi időpont, iskolai teszt, egy munkahelyi előadás, esetleg párkapcsolati probléma is.

9. A halottak megjelenése
Álmodban találkozhat olyannal is, aki nemrégiben hunyt el, de olyan halottakkal is, akiket nem is ismersz. Ezek az álmok az elengedés képtelenségét jelentik. Egyértelmű, hogyha a nemrég elhunyt nagymamáddal álmodsz, akkor még nem tudtad igazán feldolgozni az elvesztését. Azonban olyanok is álmodnak ilyesmit, akik életveszélyes betegséggel küzdenek.

8. Fontos események lekésése
Azok a rémálmok, amelyben lekésed az esküvődet, esetleg más fontos eseményt olyanoknál vannak jelen, akiken éppen nagy a nyomás. Ezek sokszor a kudarctól való félelmet és a megfelelési kényszert jelölik.

7. Meztelenség
Ismert rémálom, hogy meztelenül állunk mindenki előtt. Ezek az álmok sok esetben testképzavart jelölnek, esetleg erős önbizalomhiányt. Erősen körbelengi őket a félelem a megítéléstől.

6. Fogak
Ezek az álmok hasonlóak az előző típushoz. Sokszor belső szorongást mutatnak, félelmet a külső megítéléstől és a fizikai megjelenéssel kapcsolatos zavarokat.

5. Sérülések
Hogyha sérülésekről álmodunk az sokszor gyengeségeket jelöl a saját életünkben. Sokszor a személyes sérülékenységet jelentik a csonttöréses álmok. Ilyenkor érdemes megkeresni a gyengeségeinket, hogy megküzdhessünk velük.

4. A partner elhagyása
Ezek az álmok gyökereznek leginkább a valóságban. Lehetséges, hogy közvetlen reprezentációi annak a félelemnek, hogy a partnerünk elhagy bennünket, de az is lehet, hogy azt jelöli, hogy nem érezzük magunkat biztonságban a kapcsolatban.

3. Csapdába esve
Sok esetben a klausztrofóbiások álmodnak azzal, hogy csapdába ejtették őket kicsi helyeken, ahonnan képtelen mozdulni. De sokszor előfordul olyanoknál is, akik úgy érzik, hogy képtelenek kikerülni a jelenlegi helyzetükből. Ezek lehetnek pénzügyi problémák, rossz kapcsolat, esetleg rossz munkahely.

 

2. Zuhanás
A zuhanással kapcsolatos álmok sokszor azt a félelmet jelölik, hogy nem kontrolláljuk a személyes életünket. Sokszor kapcsolatosak pénzzel, kapcsolatokkal, karrierrel, esetleg bántalmazással. A zuhanásban szintén képtelen vagyunk kontrollálni a helyzetet.

1. Üldözés, esetleg támadás
Ezek a leggyakoribb rémálmok, amelyeket az emberek tapasztalnak. Sokszor támadnak ránk, esetleg üldöznek bennünket álmunkban emberek, állatok vagy paranormális teremtmények. Ez sokszor a konfrontációtól való félelmet jelöli. Sokszor jelen lehet egy erőszakos főnök, egy dirigáló tanár, egy bántalmazó szülő, esetleg egy egészségtelen pár is az életünkben, amely ezeket a rémálmokat okozhatja. Általában az, hogy mit teszel a támadóval teljesen levetíthető az életedre. Hogyha bujkálsz, esetleg menekülsz előle az az életedet mutatja.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: